We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Vastgoed fotografie Marbella

Waarom professionele foto´s laten maken van uw woning?

 • ‘You never get a second chance for a first impression’: de eerste indruk bepaalt of uw woning de interesse van een potentiële koper trekt.
 • Een aantrekkelijke presentatie van uw woning is van vitaal belang om potentiële kopers te trekken.
 • Positief opvallen is essentieel in een tijd waar tienduizenden woningfoto´s slechts een muisklik verwijderd zijn.
 • Mooie foto’s van uw huis kunnen ook als herinnering voor later nog veel voor u betekenen.
 • De kosten van een professionele fotoreportage zijn slechts een fractie in het geheel van uw verkoopkosten.
 • “A picture is worth a thousands words”
Costas & Casas laat de beste kant van uw huis zien!
 • Een professionele fotoreportage van uw appartement of villa in Marbella e.o. en aan de hele Costa del Sol.
 • In-huis-fotograaf en grafisch ontwerpster zorgen voor een professionele fotoreportage.
  Professionele fotoreportage door onze ervaren fotograaf

Als teenager in de jaren ’70 had onze fotograaf al een passie voor fotografie, vooral voor het vastleggen van kunsthistorische gebouwen. Begin jaren ´90 ontdekte hij het prachtige licht en de volle kleuren die Andalusië en Marbella kenmerken. Sindsdien zijn veel foto´s op deze website door hem gemaakt.

Vak apart
Het maken van foto’s van woningen die in de verkoop gaan, is een vak apart. Een vak dat onze fotograaf uitstekend beheerst: in een zeer beperkte tijd - tijdens het opnemen van de woning in de makelaarsportefeuille – weet hij het beste van het huis op de gevoelige plaat vast te leggen.

Professionele apparatuur
We beschikken over professionele fotoapparatuur (Zie onderaan: 1) waarmee glasheldere en sfeervolle foto’s kunnen worden gemaakt, geschikt voor vele doeleinden, zoals internet maar ook drukwerk en magazine´s.

Efficiënt
Bij een opdracht voor een professionale fotoreportage (t.o.v. het nemen van foto´s tijdens het opnemen van uw eigendom in onze vastgoedportefeuille) van uw woning maken we eerst een draaiboek. Daarin gaan we uit van uw wensen met betrekking tot het soort foto’s, vanuit welke hoek en het tijdstip van de dag. We passen ons aan uw schema aan en beknibbelen niet op tijd, kwaliteit of aantal foto´s, want het is onze passie om een zo positief mogelijk beeld van uw huis neer te zetten. Om efficiënt en snel te werken brengen wij een of meerdere assistenten mee.- Wij letten op de details en zoeken naar schoonheid

‘Fotografie is schilderen met licht’, luidt een beroemd citaat.
Het lichtspel, de sfeer, de luxe, de ruimte, het lijnenspel van de architectuur, de gezelligheid, het buitenleven, de Marbella-levensstijl en het karakter van iedere woning wekken we met onze uitgekiende fotografie tot leven (Zie onderaan: 2).


We creëren een mooi decor
Ook in een opgeruimde woning kunnen bepaalde objecten storend zijn als ze in beeld komen op een foto. We proberen kleinmeubilair en decoratie zo goed mogelijk te plaatsen en leggen hinderlijke objecten weg (bij ons geen openstaande wc-bril, gesloten rolluiken of gordijnen, enzovoorts). Details waar veel makelaarfotografen geen tijd aan besteden.- Onze professionele grafisch ontwerpster retoucheert en fotoshopt iedere foto

Hoe mooi en professioneel de foto’s ook zijn, fotoshoppen is een noodzaak. Onze grafisch ontwerpster vervolmaakt het werk van de fotograaf: zij corrigeert op licht en zet zichtlijnen – horizon, muren – indien nodig recht en verwijdert eventuele ongerechtigheden. Fotoshop is de finishing touch van uw fotoreportage!Kortom: mooie beelden, verhoogde kans op verkoop

Makelaardij en fotografie zijn onze passie. Daarom doen wij er alles aan elke woning in onze portefeuille zo goed mogelijk te presenteren. Met prachtige foto’s die de harten van uw potentiële kopers sneller doen kloppen en de kans op verkoop daarmee zullen verhogen…


Neem nu contact op voor een vrijblijvende en gratis offerte. U zult aangenaam verrast zijn.


N.B.: U kunt ook foto’s door ons laten maken zonder uw woning bij ons in de verkoop te brengen.

....deze webpagina is in ontwikkeling en zal aangevuld worden met foto´s

(1) Professionele Fotoapparatuur

Wij gebruiken voor een professionele fotoreportage een Nikon FX camera. Deze is digitaal maar met het grotere 24x36mm formaat van de analoge camera met hoge kwaliteit en resolutie; bijpassende Nikon objectieven die het volledige beeldbereik kunnen bestrijken.
Statieven en flitser(s) vervolledigen ons materiaal.

(2) Uitgekiende fotografie

 • Wij kiezen altijd voor het beste camerastandpunt in iedere kamer, waardoor de ruimte en het eventuele uitzicht, optimaal worden weergegeven.
 • We proberen dynamiek in de foto te brengen waar het kan door gebruik te maken van de mooiste lijnen in de architectuur, zodat de foto er niet onbedoeld uitziet als een stilleven .
 • Een goede foto wordt gekenmerkt door een denkbeeldige lijn door de foto die het oog gemakkelijk kan volgen, dit wordt door de kijker als zeer aangenaam ervaren.
 • Het onderwerp van de foto dient niet verstoord te worden door een ongelukkig geplaatste stoel of vaas.
 • Een foto die perfect is uitgekaderd, trekt veel beter de aandacht.
 • Een uitgebalanceerde compositie is aantrekkelijk voor het oog.
 • De verlichting dient exact te zijn voor het beoogde resultaat, daarom gebruiken we waar nodig meerdere verlichtingsbronnen.
 • Onze ogen zien veel meer dan het bereik van een digitale camera aankan, dus waar nodig flitsen we om het natuurlijke licht aan te vullen. Zo worden schaduwen verlicht en kleuren briljanter. De lichtintensiteit binnen wordt (bijna) gelijk gemaakt aan het licht buiten, zonder tekort te doen aan de natuurlijke sfeer. Een raam ziet er dan uiteraard niet wit uit, maar biedt een blik op het uitzicht zoals het is.
 • Dit zijn allemaal zaken waar een goede fotograaf op let.