We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Nueva Andalucia in Marbella

Nueva Andalucia: rustige en idyllische woonwijk op enkele passen van het bruisende Puerto Banus 

Geschiedenis en karakter

Nueva Andalucía is de grootste wijk van Marbella en strekt zich uit over meerdere vierkante kilometers.

Net zoals het naburige Puerto Banus, vindt Nueva Andalucia zijn oorsprong bij Jose Banus, de legendarische bouwpromotor uit Madrid. Hij verwierf de landstrook net ten noorden van Puerto Banus, nu Nueva Andalucía genaamd. De hoofdinfrastructuur van Nueva Andalucia werd kort na de voltooiing van de iconische jachthaven in 1970 gebouwd. Sedertdien heeft het gebied een gestage groei doorgemaakt, vanaf het begin tot 1989, en nadien opnieuw net na het ingaan van het nieuwe millennium. 

De uitbouw van Nueva Andalucia is goed doordacht en, zoals haar naam al aangeeft, was de architectonische bouwstijl van de villa's en appartementen oorspronkelijk gebaseerd op  traditionele Andalusische lijnen en vormen.

Oostelijke en westelijke gedeelten

Het westelijke deel van Nueva Andalucia bestaat uit urbanisaties met kleinere, minder dure eigendommen, zoals in bv La Campana en La Torre de Andalucía.

Het oostelijke deel daarentegen omvat vele buurten met eigendommen van hogere status. Hier ligt de fameuze Golf Vallei met zijn 3 vlaggenschip golfbanen Las Brisas, Los Naranjos en Aloha. Dit gebied wordt gekenmerkt door enorme villa's, exclusieve omheinde complexen, luxueuze appartementen en verschillende commerciële centra. Het geheel vormt samen een grote internationale gemeenschap.

Daar waar het meestal Puerto Banus is dat de krantenkoppen haalt en fuifnummers en beroemdheden aantrekt, Nueva Andalucia brengt idyllische charme, rust en een verademing, weg van de drukte.

Belangrijkste attracties en attributen

De belangrijkste aantrekkingskracht van Nueva Andalucia is misschien wel zijn uitstekende connectiviteit. De wijk heeft een snelle en gemakkelijke toegang tot de A7 kustweg, tot het centrum van Marbella, tot de prestigieuze Golden Mile en natuurlijk tot het naburige Puerto Banús en diens stranden, voorzieningen (niet in het minst een El Corte Ingles warenhuis, het op één na grootste warenhuis van het land) en nachtleven, waarvan sommige zelfs op loopafstand liggen.

Een ander voordeel dat voortvloeit uit de grootschaligheid van Nueva Andalucia is de aanwezigheid van verschillende kleine commerciële centra en de vele restaurants van topkwaliteit, sommige zelfs op loopafstand.  Het is dus altijd makkelijk om vlak bij huis te winkelen of uit te gaan. Het grootste commerciële centrum is de Centro Plaza welke beschikt over meerdere winkels en bars, een SuperSol supermarkt, bloemist, gym, schoonheidssalon, banken en een apotheek.  Even verderop is er ook een zaterdagochtendmarkt en een grote culinaire verscheidenheid gezien de aanwezigheid van meer dan 20 restaurants.

Tenslotte moeten we uiteraard de nabijheid van vele prestigieuze en mooi verzorgde golfbanen vermelden. Waar u zich ook bevindt in Nueva Andalucia , u zal verwend worden met prachtige achtergronden van de La Concha bergpiek,  de omliggende bergen en de mooie groene golfbanen. Niet voor niets wordt dit gebied de Golf Vallei van Marbella genoemd en beschouwd als zijnde het ultieme paradijs voor golfspelers. 

Sport - scholen - hotel - meer

Nueva Andalucia beschikt over tal van sportfaciliteiten en scholen inclusief tennis-, paddletennis- en gymnastiekfaciliteiten, evenals de Aloha Sports Club. Van de meerdere scholen verdient zeker het gerenommeerde Aloha International College een vermelding.

Net naast de A7 kustweg ligt het beroemde H10 Andalucía Plaza Adult Only hotel, voorheen bekend als Hotel Andalucía Plaza. Het werd gebouwd als onderdeel van het oorspronkelijke project van Jose Banus, inclusief met bijbehorend casino. Het hotel geniet tevens van een eigen directe doorgang naar de jachthaven en het strand.

In het noordelijke deel van Nueva Andalucia ligt het kleine maar zeer aangename schildpaddenmeer, waar veel watervogels - en inderdaad ook schildpadden - hun toevlucht zoeken. Het is ook een populaire plek in de zomer, wanneer gezinnen er komen genieten van een picknick of een verkwikkende zwempartij.