We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Nieuws over Marbella & Costa del SolMarbella, 4 juni 2013

TOP GEAR in Puerto Banús, Marbella

Een televisieploeg aan het werk en wat papparazzi is niet echt een uitzonderlijk gezicht in Puerto Banús. Ik keek er dan ook niet van op tijdens mijn dagelijkse wandeling. Het kan ook zijn dat ik gewoon in gedachten verzonken was.

Later die avond, gezeten in één van de vele restaurants die Puerto Banús rijk is, bleef de aanwezigheid van de televisieploeg niet langer onopgemerkt. Zeker niet toen drie mannen vanuit een afgeschermde eethoek naar buiten stapten om een sigaretje op te steken. Ik herkende ze meteen want hier stond het onmiskenbare driemanschap van Top Gear: Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Stoïcijns als rechtgeaarde Britten lieten zij zich, al onderuitgezakt op het terras, gewillig fotograferen door de aanwezige toeristen. De enkeling die de Top Gear grootheden benaderde om een woordje te wisselen zagen hun moed beloond met een handtekening.

Voor wat betreft privacy – of beter het ontbreken daarvan – gaat het leven van een ster inderdaad niet over rozen.

Puerto Banús op de buis

Op de kop van de kade, die voor de gelegenheid was afgezet, pronkten drie sportwagens en was de Top Gear cameraploeg druk in de weer. Inmiddels had ik mijn eigen camera opgehaald om te proberen de verwikkelingen vast te leggen in het schemerlicht van de avond.

Ik hoorde de ketting rokende Jeremy Clarkson nog een beetje mopperen over de lichtvervuiling van de constant flitsende camera’s waarmee papparazi en belangstellenden de aanwezigheid van het Top Gear trio registreerden.

Niet veel later reden de drie één voor één langzaam de kade af in het kielzog van een camerawagen. De eerste die voorbij kwam was James May, gezeten in een blauwe Audi. Richard Hammond volgde in een knalrode Ferrari. Jeremy Clarkson, zetelend in een gele Lamborghini, was de hekkensluiter.

TOP GEAR

We kijken al reikhalzend uit naar de aflevering van Top Gear die zich in Puerto Banús voltrekt.

Top Gear is een Brits televisieprogramma dat sinds 1977 op de BBC te zien is. In 2002 introduceerde de producenten een nieuw concept waarop de echte grote doorbraak van de show volgde.

Intussen is Top Gear uitgegroeid tot het meest bekeken autoprogramma wereldwijd met wekelijks 350 miljoen kijkers in niets minder dan 170 landen.

Top Gear heeft zijn populariteit vooral te danken aan spannende reportages vanuit zowel gewone als vanuit exotische locaties waarin zowel peperdure auto’s als wagens die het resultaat zijn van de nijvere knutselaars de revue passeren. De onnavolgbare droge Britse humor, gekoppeld aan de doorgaans ongezouten - en niet zelden controversiële (gezien door de p.c. mediabril) - meningen die Jeremy Clarkson met regelmaat spuit hebben het programma een cult status gegeven uniek in de televisiewereld.

We hopen natuurlijk vurig dat onze Costas & Casas billboards, die de zone rond de jachthaven van Puerto Banús sieren, goed in beeld komen maar we rekenen er niet echt op.

Klik hier voor de foto´s

TOP GEAR in Puerto Banus Marbella
Top Gear in Puerto Banus, Marbella.  (Foto´s door Costas & Casas)

Marbella, 24-25 mei 2013

Kommer en Kwel

Wij volgen het weer in de Lage Landen nog steeds dagelijks. Dat doen wij nooit uit leedvermaak, maar uit pure belangstelling. Het is zo bijvoorbeeld erg boeiend om te zien - en te begrijpen - hoe de wisselwerking van weergebieden in Europa functioneert. Maar vooral ook omdat het mooie klimaat van Marbella één van de belangrijkste redenen is dat mensen uit heel Europa hier komen wonen of tijdelijk hier hun toevlucht zoeken om te ontsnappen aan het barslechte weer “thuis”. Het is hier dan ook een uitermate geschikte plek om “de batterijen” op te laden.

Klanten uit de Lage Landen vertellen ons met regelmaat hoe onmenselijk de weersomstandigheden er zijn en dat dit maar blijft aanhouden. Hoewel de weermannen en –dames, immer optimistisch, maxima tot 11 graden en minima van 4 melden voor vandaag, vertellen onze klanten dat “Je gelooft het niet! Het hier maar 6 graden en bewolkt is met regen”. Ja, wij geloven dat wel.

Vandaag (25/5) in De Telegraaf: “Dit is het Unoxmeisje van mei”. Op de bijgaande foto is te zien hoe Unox-mensen op het uitgestorven strand van Scheveningen, dik ingepakt en voorzien van muts en handschoenen, warme soep uitdelen aan verkleumde voorbijgangers. In kranten valt steeds vaker de term “horrorlente”.

Maar, beste lezers, bedenk dat het ook een erg lange “horrorwinter” was en dat de drie laatste zomers ook “horrorzomers” waren: meest bewolkt, veel regen en temperaturen die schommelden rond een povere 18 graden. Dat is overigens hier in Marbella thans de nachttemperatuur. Dus zelfs als de lente in de Lage Landen wat volkomen normaal zou verlopen en de temperatuur daar nu zo’n achttien graden was, dan nog zit men hier in Marbella flink stuk beter met 28 graden in de schaduw en een stralende zon aan het firmament.

Moet er nog zand zijn?

cartoon gazet van antwerpen
Cartoon uit de "Gazet van Antwerpen" die twee van de grootste pijnpunten karikaturiseerd.

N.B. Nieuwsberichten van na 31 maart zullen binnenkort op de website verschijnen.

Marbella, 31 maart 2013

Costas & Casas op Facebook

Costas & Casas beschikt nu over een eigen Facebook pagina en heeft zijn website ook voorzien van het alom-bekende like-knopje.

Mocht U onze website leuk vinden – en wij zijn heus de beroerdste niet – klik dan op het “vind-ik-leuk” knopje om onze website te delen met uw Facebook vrienden.


Marbella, 29 maart 2013

Paashazen

Wat gedacht van een Witte Pasen? Kunt u het zich voorstellen: een ondergesneeuwde, eitjes torsende paashaas die zich in arren moede een weg baant door een verblindend wit landschap.

Men kan niet anders dan medelijden voelen met de mensen die in zulk een verschrikkende omgeving moeten wonen en werken. Per slot van rekening hoort Pasen het begin in te luiden van de lang verwachte lente. Maar helaas, dat was de inwoners van de Lage Landen dit jaar niet gegund.

De in Marbella actieve paashazen hadden het daarentegen een stuk makkelijker. Zij konden hun fijnzinnig beschilderde eitjes moeiteloos afleveren dankzij het zachte, zonnige weer in een omgeving waarin de ontluikende lentekleuren alweer de boventoon voeren.

Foto: De Telegraaf. Een witte Pasen in bijna heel Europa, behalve aan de Costa del Sol
snow with easter

Marbella, 26 maart 2013

Nieuwe medewerkster Customer Service & After-Sales

Als nieuwe medewerkster van Costas & Casas wil ik me graag aan u voorstellen: mijn naam is Tessa van der Put en ik ben geboren en getogen in een koud kikkerlandje aan de Noordzee.

Na mijn studie Commerciële Economie in 2009 te hebben afgerond ben ik in het heerlijke Marbella gaan wonen. Hier ben ik al goed ingeburgerd en het bevalt me uitstekend.

Omdat Costas & Casas haar dienstverlening, voor, tijdens en na uw aankoop hoog in het vaandel heeft staan, zal ik vanaf heden het team van Costas & Casas gaan versterken als after-sales en customer service medewerkster.

Onze dienstverlening stopt niet na een aankoop en wij garanderen u desgewenst een ´levenslange´ service. Ik zal hier mijn steentje aan bijdragen.

Graag zal ik uw Nederlandstalig aanspreekpunt zijn voor alle vragen, wensen en verzoeken die u mocht hebben tijdens en na een aankoop of bij verhuur van uw eigendom.

Zoals u van ons gewend bent, werkt Costas & Casas als een hecht team dat met plezier en toewijding uw zorgen uit handen neemt opdat u onbezorgd kunt genieten van een welverdiende vakantie.

U kunt mij bereiken op de volgende email adressen:

tessa@costas-casas.com
customerservice@costas-casas.com
aftersales@costas-casas.com

U kunt mij ook bellen:
Kantoor: +34 952 908 759
Mobiel: +34 663 904 944

Costas & Casas is zeven dagen per week telefonisch bereikbaar, dus wij staan ook op zon- en feestdagen voor u klaar na afspraak, tussen 10.00 tot 22.00 uur.

In dringende gevallen (ook na kantooruren) kunt u mij op mijn mobiele nummer bereiken.

Tessa van der Put After Sales Costas & Casas Marbella
Tessa van der Put, Customer Service and After Sales medewerkster bij Costas & Casas Marbella

Marbella, 8 maart 2013

George Clooney koopt huis in Marbella

Hollywood-grootheid George Clooney is in Marbella, aan de Spaanse Costa del Sol, neergestreken. Na een bezoek aan Marbella rond de kerstperiode was Clooney blijkbaar zo onder de indruk van Marbella en zijn klimaat dat de acteur (een van) zijn villa(´s) in het Italiaanse Como intussen verkocht heeft en besloot in Marbella iets te kopen.

Antonio’s Tip

Clooney liet zijn oog op Marbella vallen na een tip van zijn collega en goede vriend Antonio Banderas, geboren en getogen in Malaga en die zelf ook een strandvilla heeft in Marbella.

Samen met zijn toenmalige vriendin Stacey Keibler is Clooney in Marbella op huizenjacht gegaan.

Het resultaat van deze expeditie liet niet lang op zich wachten. Clooney koos voor een villa in de bergen direct achter Marbella. Het magnifieke uitzicht op zowel de stad als de Middellandse Zee trok de acteur over de streep. De woning is omgeven door een ruime en weelderige tropische tuin waarin uiteraard een zwembad niet mocht ontbreken.

De villa telt vier slaapkamers, vijf badkamers en herbergt voorts een biljartzaal en een wijnkelder.
Het is geen geheim dat Clooney een goede wijnkenner is en zich heeft verdiept in de oenologie.

Omringt door Golfbanen

In Marbella kan Clooney zich tevens toeleggen op een van zijn andere favoriete bezigheden: golf.

In de directe omgeving van zijn nieuwe thuis zijn er talrijke eersteklas golfbanen te vinden. Clooney zou inmiddels zo van Marbella onder de indruk zijn dat hij een investering overweegt in een bouwproject nabij Marbella Club.

De acteur is van plan om zich nog voor zijn volgende verjaardag in Marbella te vestigen. Dit om zijn 52ste levensjaar in een nieuwe omgeving te kunnen beginnen.

Het is dus niet ondenkbaar dat u binnenkort in Marbella George Clooney tegen het lijf loopt.

Marbella, What Else?

george clooney in puerto banus marbella 2010
George Clooney: In 2010 nog op poster, nu levensecht te bewonderen in Marbella

Marbella, 7 maart 2013

Aanvang Strandpromenade Oost-Marbella

Het gemeentebestuur van Marbella heeft besloten tot de aanleg van een tweede wandelboulevard tussen het centrum en het oostelijke stadsdeel Elviria. Hiemee krijgt de gemeente de beschikking over ruim 20 kilometer aan strandpromenades.

De beplankte wandelroute langs het strand wordt ontworpen en aangelegd op een natuurvriendelijke manier net zoals dat het geval was met de bestaande promenade in het westelijke deel van Marbella.

Het project geeft zowel inwoners als bezoekers de gelegenheid om urenlang te wandelen, slenteren of fietsen langs de beroemde stranden en de talrijke strandpaviljoens en –clubs.

Marbella, 3 maart 2013

Costas & Casas verzekeringsagent voor Reale

Costas & Casas heeft zijn reeds omvangrijke dienstenpakket uitgebreid met verzekeringen.

Als officieel agent van de Reale Verzekeringsmaatschappij kan Costas & Casas u vanaf heden een grote verscheidenheid aan dekkingsopties aanbieden.

Voor meer informatie over Spaanse verzekeringen in het algemeen en die van Reale in het bijzonder klikt u hier.

Een huis- en inboedelverzekering en/of een autoverzekering afsluiten via Costas & Casas heeft verschillende voordelen:

• Welke verzekeringsagent kent uw woning beter dan wij die u het pand verkocht hebben?
• Welke verzekeringsagent zal zijn cliënt beter tot dienst zijn dan wij die u al eerder mochten helpen?
• Bij ons bent u “nimmer een nummer”.

Reale Seguros, bekend om zijn scherpe tarieven, legt zich toe op het bieden van verzekeringen aan klanten die niet permanent in Spanje woonachtig zijn.

Schroom niet een offerte aan te vragen. Zo kunnen wij u laten zien dat u via ons kantoor voor verzekeringen niet alleen goedkoper uit bent maar ook een betere dekking krijgt. En dat alles met een ongeëvenaarde dienstverlening.

Reale logo
 
 

Marbella, 2 maart 2013

Sluitstuk Strandpromenade San Pedro - Puerto Banus

De beplankte wandelpromenade die de strandboulevard van San Pedro (Marbella) verbindt met Puerto Banús is nu over zijn gehele lengte in gebruik genomen.

Het sluitstuk tussen de Ocean Beach Club en het eindpunt Puerto Banús is onlangs voor het publiek geopend.

Het wandelpad loopt parallel aan het strand en is omgeven door talrijke strandpaviljoenen en –clubs.

Strandpromenade san pedro puerto banus sluitstuk
Het sluitstuk van de strandpromenade die Puerto Banus met San Pedro verbindt

Marbella, 1 maart 2013

Starlite Festival Marbella 2013

Het doet ons goed een nieuwe editie te mogen aankondigen van het Marbella Starlite Festival. Na het succes in 2012, is besloten ook dit jaar een Starlite Festival te laten plaatsvinden.

Verschillende artiesten zijn reeds onder contract gesteld door de organisatie: o.a. Julio Iglesias, Enrique Iglesias, Alejandro Sanz en UB40 zullen van de partij zijn.

Voor onze berichtgeving over het festival van 2012 kunt u lezen verder op deze webpagina.

Mocht u meer willen weten over het komende evenement, bezoek dan de website van het festival: starlitefestival.com


Marbella, 28 februari 2013

Volle Maan over Marbella

Hierbij enkele fotootjes, genomen op het moment dat vlak na zonsondergang de volle maan tevoorschijn komt; eerst oranje, dan geel.
Deze maan, hoewel dezelfde, lijkt ook veel groter dan het bleke stipje waarmee je normaal gesproken in de Lage Landen tevreden moet zijn.
Ik kan me niet echt voor de geest halen daar ooit zo’n maan te hebben mogen bewonderen, terwijl dat hier in Marbella toch doodnormaal is.

opkomst volle maan marbella

Opkomst van de volle maan in Marbella

Opmkomst volle maan puerto banus

Opkomst van de volle maan over Puerto Banus - iets later

volle maan marbella

Volle maan over Marbella, nog iets later en nu geel.

Marbella, 23 februari 2013

Op weg naar de Second Home Beurs in Gent

Deze foto is gemaakt door Emile, één van onze medewerkers op het kantoor in Marbella. Emile nam het kiekje met zijn iPad vanuit de auto onderweg naar Gent waar hij ook nog wat plaatjes maakte van het prachtige historische stadscentrum.

Toen ik deze foto’s zag was mijn eerste reactie: “waarom heeft Emile in zwart-wit geschoten?” Echt waar: geen kleur!

Na een verblijf van bijna twintig jaar in Marbella – waarvan we het laatste decennium amper Andalusië hebben verlaten, zelfs niet voor vakantie – zijn we zo gewend en verknocht geraakt aan de kleuren en het licht van onze nieuwe thuis dat een doordeweekse dag in de Lage Landen ons voorkomt als kleurloos. Grijze tinten overheersen in een grauw en triest beeld.

Ruil daarom uw grijze bestaan in voor een kleurrijk leven onder de zon van Andalusië.

Op weg naar Gent. België, een kleurloos bestaan.

In België op de autosnelweg naar de Second Home Beurs in Gent.

Op weg naar Gent. Belgie, een grijs bestaan.
In België op weg naar de Second Home Beurs in Gent.

....Ondertussen in Marbella (Eveneens in februari. Het volstaat trouwens naar de foto´s te kijken genomen in de winter in deze nieuwsrubriek.)
marbella in de winter
Marbella in Februari

Marbella, 20 februari 2013

In exclusieve verkoop: Strandhuizen op de New Golden Mile, Marbella - Estepona

Costas & Casas is verheugd u een aantal woningen te kunnen aanbieden die aan het strand zijn gelegen op de New Golden Mile tussen Marbella en het centrum van Estepona. Een kort autoritje van amper tien minuten brengt u naar Puerto Banús.

Deze huizen, thans in het bezit van dezelfde eigenaar, worden nu in de verkoop gebracht. Costas & Casas is door hem aangesteld als de enige makelaar in deze exclusieve verkoop.

De huizen zijn georiënteerd op het zuiden en tellen 3 slaapkamers, 3 badkamers naast een gastentoilet, drie terrassen en een privé-tuin die direct uitkomt op, en toegang geeft tot, het brede zandstrand.

De huizen zijn reeds volledig ingericht en gemeubileerd en zijn als zodanig ideaal voor uw strandvakantie en/of de verhuur.

De woningen zijn allemaal geprijsd op € 580.000 exclusief k.k. Voor dit bedrag is er van Marbella tot Estepona geen vergelijkbare strandwoning vindbaar. Het zal zelfs een uitdaging zijn om een eerstelijns drie-slaapkamer strandappartement voor dit geld te vinden.

Voor meer informatie zoekt u onder referentienummer 111227.

Marbella, 6 februari 2013

Wind is nu de grootste energiebron in Spanje

Spanje maakt versneld werk van de uitbouw van hernieuwbare energiebronnen.
Enkele jaren geleden heeft de Spaanse regering zich voorgenomen om tegen 2020 40% van de energievoorziening uit hernieuwbare bronnen te halen.
De windmolens zorgen al voor 25% van de energie en is daarmee de grootste ernergievorm die electriciteit opwekt.
Bron: HLN

Gelukkig is Spanje een zeer groot land en staan de molens op plaatsen waar het altijd hard waait zoals o.a. bij de Straat van Gibraltar waarvoor het temperatuursverschil tussen de Atlantische oceaan en de Middellandse Zee altijd zorgt. Aan de Costa del Sol van Estepona tot Malaga is juist erg weinig wind en ontsiert geen enkele windmolen het uitzicht.
In België en Nederland kun je wellicht intussen nergens meer kijken zonder dat je zicht verpest wordt door die mastadonten of iets anders lelijks spijtig genoeg (hoewel uiteraard we grote voorstander zijn van windenergie) en dan is het nog maar een druppel op een hete plaat daar.

Marbella, 3 februari 2013

Superjacht Sarafsa meert aan in Puerto Banus - Marbella

Het superjacht "Sarafsa" meerde gisteren bij valavond aan in Puerto Banus.
Naar verluidt zou het jacht eigendom zijn van Prins Fahd bin Sultan bin Abdulaziz al Saud van Saudi Arabië en genoemd naar zijn dochter Sara Fahed SUltan Al Saud (Sara F S A).
Sarafsa jacht Puerto Banus met zicht op marbella
Het jacht "Sarafsa" in Puerto Banus met zicht op de La Concha berg in Marbella

Sarafsa in puerto banus
Sarafsa in Puerto Banus

Marbella, 2 februari 2013

Kraakheldere dag in Marbella

Door een harde wind vandaag wordt het zicht nog helderder dan gewoonlijk. Met een gewone verrekijker of een 200mm lichte telelens zijn zelfs de torenflats nabij Gibraltar (toch zo´n 50 km in rechte lijn) duidelijk te zien vanaf Puerto Banus. Ook ziet men met het blote oog een heel eind de Afrikaanse kust in de Straat van Gibraltar zelf, waar de Middellandse Zee en de Atlantische oceaan samen komen. Het is o.a. een populaire locatie om dolfijnen en walvissen te spotten.
De rots en Spaanse enclave van "Cueta" aan de Afrikaanse kust, de tegenhanger van de rots van Gibraltar, die bijna het het hele jaar duidelijk te zien zijn ondanks de verdamping van het zeewater zeker in de zomer (zo´n 70 km in een rechte lijn), en het Afrikaanse Rifgebergte, zijn haarscherp in beeld tot zeker 100 km ver in een rechte lijn vanaf Marbella.
Uiteraard kan me ook altijd genieten van een blik op de hele kustlijn van o.a. Marbella, Estepona en Manilva tot aan de achterliggende bergen aan de Costa del Sol.

straat van gibraltar vanaf marbella
Straat van Gibraltar gezien vanaf Marbella

cueta gezien vanaf marbella
De rots en Spaanse enclave van "Cueta" met de Straat van Gibraltar en het Afrikaanse Rifgebergte gezien vanaf Marbella

Marbella, 1 februari 2013

Zonsondergang aan de Middellandse Zee

Vandaag tot 23ºc in de schaduw, wat aanvoelt als pakweg 32ºc in de zon, geen zuchtje wind. Heerlijk. Het is natuurlijk niet altijd zo, maar het is niet uitzonderlijk en altijd welkom.
En om een mooie dag af te sluiten krijgen we nog een mooie zonsondergang met een klare blik op de Afrikaanse kust vanaf Marbella en op de Sierra Bermeja in Estepona.

zonsondergang straat van gibraltar vanaf marbella
Zonsondergang boven de Straat van Gibraltar gezien vanaf Marbella


zonsondergang afrikaanse kust vanaf marbella
Zonsondergang over de Afrikaanse kust gezien vanaf Marbella

Sierra Bermeja zonsondergang
Zonsondergang boven de Sierra Bermeja in Estepona

De Sierra Bermeja in Estepona

Ook de Rode Berg genaamd (Bermejo is roodbruin) omdat bij zonsondergang de berg een rode gloed krijgt, niet alleen door de zon maar door het hoge gehalte van het aanwezige ijzererts.
Het is de meest westelijke berg van de Sierra de las Nieves (Unesco bioreservaat) die Marbella e.o. het befaamde microklimaat bezorgt door de warmte in de winter en de koelte in de zomer van de Middellandse Zee te behouden en af te schermen tegen koude of hete landwind.

Marbella, 28 januari 2013

David Beckham neemt een reclamespot op in Marbella

David Beckham nam voor ADIDAS een reclamespot op in de straten van Marbella. Posh en de kids bleven in het door wind en regen geteisterde Engeland volgens de tabloids.

Van 2003 tot 2007 speelde hij voor Real Madrid en werd toen ook enige malen met de hele familie, zeker destijds het ongekroonde koningskoppel van Engeland genoemd, opgemerkt in Marbella, o.a. bij de bioscoop in Puerto Banus waar men ook films in de originele versie draaid.

David Beckham in Marbella
David Beckham in Marbella voor een commercial

David Beckham in Marbella running in the streets

David Beckham running in the streets of Marbella

Marbella, 17 januari 2013

Toerisme in Spanje groeit ondanks de crisis

Tegen de verwachting en de crisis in is het aantal toeristen dat Spanje in 2012 bezocht met 3 procent gestegen tot 57,9 miljoen.

Bron: De Telegraaf

Marbella, 12 januari 2013

Feyenoord - Club Brugge in Marbella

Beide (vroegere) Europese voetbalgrootheden gaven elkaar partij in een vriendenmatch op winterstage in Marbella. Eindelijk weer een ouderwetse "Belgenolland" in het klein maar dan op Spaanse bodem.

Zij het dat het moderne voetbal jammer genoeg is verworden tot een platte commerciële bedoening door het continue kopen en verkopen van vooral buitenlandse spelers. Voetbal doet me dan persoonlijk ook nog maar zeer weinig, want hoe kan je je nog vereenzelvigen met clubs die in hoofdzaak nog slechts doorgeefluiken zijn geworden van vooral buitenlandse spelers, maar soit.

De grasmat...

Met het Marbella Football Center beschikt Marbella over een topvoetbalfaliciteiten en 3 FIFA velden om U tegen te zeggen. Zeker voor Club Brugge moet de gemanicuurde grasmat een hele verademing zijn geweest. Zelfs de nieuwe en verbeterde grasmat in Brugge werd door de maandenlange regen, ondanks het continue oplapwerk, herschapen in een waar modderveld dat goed spelen niet toeliet. Tot overmaat van ramp werd de laatste match voor de winterstop nog afgewerkt onder hevige buien waardoor spelen schier onmogelijk was en waar de kranten schande overspraken. Tijdens de winterstop werd in Brugge alweer een nieuwe grasmat met een nog beter afwateringssysteem aangelegd.

De Brugse grasmat, een ware modderpoel.

De Brugse grasmat die naam onwaardig. Maar wat doe je tegen zoveel aanhoudende regen?


Marbella Football Center Fields
Het Marbella Football Center
Vind je het dan gek dat die Spanjaarden zulk goed voetbal brengen?

Club Brugge Feyenoord in Marbella
Club Brugge - Feyenoord in Marbella

Club Brugge Feyenoord in Marbella. de spelers op de bank hebben het warm

De Brugse reservespelers in de tribune hebben het warm!
Mogen we er ook op wijzen dat het rond dit uur ook nog eens al of z.g.a. donker is in de Lage Landen?


Club Brugge Feyenoord Marbella Rust
Rust!

Het zal de spelers bij hun terugkeer van meer dan 20cº in de schaduw (en een gevoelstemperatuur van 30cº in de zon) naar vriestemperaturen niet in hun koude kleren zijn gekropen?

Na een week terug thuis trainen (met soms een persbericht dat ze 1.5uur buiten hebben kunnen trainen. Wow!) keken ze wellicht uit naar hun eerste match. Maar die werd dan weer door de overvloedige sneeuwval afgelast.

Club Brugge wedstrijd afgelast wegens sneeuw

Het Brugse spiksplinternieuwe speelveld ditmaal onder de sneeuw en bijgevolg werd de wedstrijd afgelast.
Van de foto hierboven naar deze...een foto zegt soms meer dan duizend woorden.

Misschien dat Club Brugge toch maar beter een paar weekjes langer was gebleven in Marbella?

Voor de statistieken, Club won van Feyenoord met 2-1 met o.a.een wereldgoal van Carlos Bacca.

Club Brugge Feyenoord in Marbella. Carlos Bacca na zijn wereldgoal

Carlos Bacca na zijn wereldgoal

Marbella Football Center

Marbella heeft met haar voetbal- en sporttrainingcenter naar eigen zeggen het beste trainingscenter van Europa. Doe daar nog het beste klimaat van Europa, een tradioneel meest zonnig, warme en droge winter, de talrijke vier- en vijfsterren hotels, honderden restaurants, kilometerslange stranden, tientallen golfbanen en alle andere mogelijke voorzieningen bij en u begrijpt waarom voetbalclubs hun winterstage graag in Marbella houden.

Club Brugge is al jaren een vaste klant in Marbella. Daarnaast waren deze winter ook Zulte-Waregem en ADO Den Haag, naast verscheidene Duitse en Russische clubs afgezakt naar Marbella.
In februari zullen o.a. CSKA Moscow, Lokomotiv Moscow en het nationale Russische team onder 21jaar te gast zijn in Marbella.

Voetbal- en andere sterren in Puerto Banus

Een kleine anekdote wil ik u niet onthouden. Jaren geleden was ook Bayern München op winterstage in Marbella. Op een doordeweekse avond in januari zakte ik af met enkele vrienden in het onoogelijke barretje "Sinatra" in Puerto Banus. Daar zag ik iemand staan waarvan ik dacht: waar ken ik die van en zo keek hij ook naar mij als reactie. We stonden een tijdje achterin in de overvolle bar tot dat een goedgeklede Italiaans uitziende rijzige man binnenkwam en de bediening riep: Luca Toni! Luca Toni! Luca Toni was de toenmalige wereldvoetbalster, spits van het Italiaanse team dat net wereldkampioen was geworden en model. Toen viel mijn "euro" dat de halve ploeg van Bayern München binnenstond en die ene man hun keeper Oliver Kahn was.
Dat zijn nu juist van die kleine leuke dingen in Marbella. Ook de ploeg van Anderlecht met Frankie Vercauteren toen als trainer liepen we ooit tegen het lijf en we stonden ooit aan de bar naast Marc De Gryse (toen speler bij een Engelse club) en Luc Nilis om er een paar te noemen terwijl we maar uiterst zelden aan een bar staan.
Trouwens pas geleden zagen we de Zweedse holywood actieheld acteur "Dolph Lundgren" (bekend van o.a. Rocky IV, Universal Soldier en recentelijk The Expendables), die een villa heeft in Marbella, ook de Sinatra bar binnenstappen. Maar dat is een ander verhaal.
 

Marbella, 7 januari 2013

Spanje 2de in de Europese landen rankschikking van Morgan Stanley

Morgan Stanley, is een Amerikaanse zakenbank, multinational en o.a. marktleider in vermogensbeheer hebben in het vierde kwartaal van 2012 Spanje gerangschikt op de tweede plaats in Europa om te investeren en aangeduid met stip als een van de mogelijke verrassingen in 2013.

Zwitserland staat op de eerste plaats (niet voor niets een niet EU-land). Frankrijk valt terug naar de 12de plaats en België hinkt als voorlaatste op de 15de plaats.

In hun laatste rangschikking van januari 2013 blijft Zwitserland op nr. 1, en wordt Spanje voorbijgestoken door Duitsland en een paar Scandinavische landen. Spanje staat nog steeds een eind voor België dat een paar plaatsen naar voor mocht schuiven en wiens onbenijdenswaardige voorlaatste plaats nu wordt ingenomen door Nederland.

Morgan Stanley Spain second place Europe country investing ranking

Bron: Morgan Stanley Research

Persoonlijke kanttekening: we laten graag rankings e.d. voor wat ze zijn, maar het doet ons natuurlijk plezier. Persoonlijk kijken we liever naar de echte waarden in het leven en op langetermijn.
Een echte waarde is bv. het onbetaalbaar genot van een hoge levenskwaliteit, een gezond leefmillieu, veiligheid, zon, licht, warmte, vriendelijke en goedgezinde mensen enz.
Op gebied van o.a. economie, cultuur, veiligheid en sociale voorzieningen kan het jammer genoeg niet anders dat bv. België, Nederland, Engeland en Frankrijk om er een paar te noemen, waar enerzijds een ongebreidelde invasie van armoede in de ruimste zin van het woord en de demografische evolutie van de al aanwezige "ellende" en anderzijds de witte vlucht (1) en daarmee gepaard gaande "braindrain" en kapitaalvlucht, al decennia aan de gang zijn, niet anders kan uitdraaien dan op een ongekende catastrofe voor die landen. Het is eigenlijk al lang zover, ze zijn al lang uitgekleed en verloren maar een deel van de bevolking wil het nog niet weten en de politiek doet lustig verder zolang ze de media in hun macht hebben.
Daarentegen komen dagelijks horden welgestelde burgers uit heel Europa vastgoed kopen in Spanje om er nu al van te genieten en later hun gelukkig oude dag te slijten en dát is niet verkeerd.

(1) Bron: De Telegraaf / Centraal Bureau voor de Statistiek. "Nederlanders emigreren massaal"
In 2010: 121.351 personen (333/dag).
In 2011: 133.194 personen (365/dag)
In 2012: 144.175 personen (395/dag)

Marbella, 6 januari 2013

Driekoningen in Marbella

Vandaag is het zondag en Driekoningen. Het is al sinds half november zonovergoten op een paar schaarse bewolkte of regendagen na. Vandaag is het alweer een dag om in te lijsten....22ºc in de schaduw en hooguit een licht briesje, wat in de zon aanvoelt als zeg maar ruwweg 28ºc.

Gezien het zondagsweer en de voorlaatste dag van de Spaanse "kerstvakantie" is het nog een gezellige drukte van jewelste op de boulevards en terrasjes.

Enkele sfeerbeelden...

Sardinas in Marbella
"Sardinas" op het houtskoolvuur op het strand in Marbella

marbella strand in winter

Op het strand in Marbella met Driekoningen


joggen op het strand in marbella
Joggen op het strand in Marbella in hartje winter

straatkunstenaar in marbella
Een straatkunstenaar op de boulevard van Marbella

Marbella, 6 januari 2013

Ruud van Nistelrooy als een van de drie koningen in Marbella

Ex-topvoetbalspits Ruud van Nistelrooy die zijn carrière afsloot bij Málaga CF en nu in Marbella woont werd door de gemeenteraad van Marbella gevraagd om als koning Balthasar te fungeren.
De Driekoningen kwamen aan met de catmaran in de jachthaven van Marbella en deden verschillende locaties in Marbella aan.

Ruud van Nistelrooy in Marbella als een van de driekoningen
Ruud van Nistelrooy in Marbella als een van de driekoningen

Marbella, 30 december 2012

Sfeerbeelden uit Puerto Banus

Hier nog enkele sfeerbeelden uit Puerto Banus op de voorlaatste dag van 2012.

ijspiste in puerto banus
Ijsschaatsen in korte broek in Puerto Banus

Mclaren in Puerto Banus
McLaren in Puerto Banus (n.b.: een hele opgave om geen mensen op de foto te hebben, Puerto Banus zag zwart van het volk.)

Benabola boulevard in puerto banus bij valavond
De Benabola Boulevard in Puerto Banus bij valavond

Puerto Banus Romatisch tafereel
Een romatisch tafereel in Puerto Banus

Restaurant Belvedere bij sunset in Puerto Banus
Zonsondergang vanaf het restaurant "Belvedere" in Puerto Banus

Friends bij sunset in Puerto Banus
"Friends" bij zonsondergang in Puerto Banus

Marbella, 5 januari 2013

Driekoningenavond in Marbella

Morgen is het zondag en Driekoningen. In Spanje is dit een nationale feestdag en sluit hiermee het rijtje feestdagen van Kerst- en Nieuwjaar af.Veel Spanjaarden nemen deze periode vakantie.

Driekoningen in Spanje is wat bij ons Sinterklaas is. In Spanje brengt niet Sinterklaas de cadeautjes, maar wel de 3 koningen, die hun oorsprong kennen in het katholieke geloof. Er is zowat in iedere plaats een driekoningenoptocht op de vooravond van 6 januari, ook in Marbella.

driekoningen optocht marbella
Driekoningenoptocht in Marbella

Marbella, 22 december 2012

Prettige feestdagen!

We wensen iedereen van harte een prettig Kerstfeest en een gezond, gelukkig en zonnig 2013!

Kerst en nieuwjaarskaart 2013

Marbella, 18 december 2012

Zonsondergang aan de Costa del Sol, gezien vanaf Puerto Banus

Een prachtige zonsondergang gezien vanaf Puerto Banus op 18 december, bijna de donkerste dag van het jaar, genomen om 18.27 u. En hoe laat wordt het B/NL donker?

Marbella heeft best wel een mooie kerstverlichting, maar niets gaat boven het natuurlijk schouwspel, en dit is alles behalve een zeldzaamheid in Marbella.

Ter info: overdag een graad of 20, wat aanvoelt in de zon als 25 of meer, ´s avonds ongeveer 15ºc.

Zonsondergang Costa del Sol Puerto Banus december 2012

Zonsondergang aan de Costa del Sol gezien vanaf Puerto Banus met op de achtergrond de Straat van Gibraltar.

zonsondergang puerto banus december 2012

Close up

Marbella, 3 december 2012

Restaurant "Camuri" op de Golden Mile in Marbella

Gewoon omdat ik het een mooi plaatje vind.

Restaurant Camuri werd recentely geopend en bevindt zich op de Golden Mile dichtbij Puerto Banus.
Volgens de vriendelijke gastvrouw is de keuken van Mediterraan tot Oosters, van Paëlla tot Sushi.

restaurant camuri golden mile marbella outside

Restaurant Camuri op de Golden Mile te Marbella: buiten

restaurant camuri golden mile marbella patio
Restaurant Camuri op de Golden Mile te Marbella. Andalusische patio

restaurant camuri golden mile marbella inside
Restaurant Camuri op de Golden Mile te Marbella: interieur

Marbella, 2 december 2012

Cappuccino Grand Cafe in Marbella

Met de bistro Cappucino, intussen al meer dan een jaar geopend, heeft Marbella er weer een "place-to-be" bij.

Grand Cafe Cappucino Marbella heeft een prachtig en zonnig tuinterras gelegen aan de wandelboulevard op de Golden Mile met zicht op zee. Afgeschermd van de boulevard door vegetatie, obers in pak, design food en zachte lounge muziek trekt het duidelijk een breed en up-market publiek en is het er aangenaam toeven.

Cappucino grand cafe in Marbella with sea view by Costas & Casas
Grand Cafe Cappuccino in Marbella met zeezicht

Grand cafe Cappuccino Golden Mile Marbella by Costas & Casas
Cappuccino in Marbella gezien vanaf de wandelboulevard aan de Golden Mile.

Grand Cafe Cappuccino Marbella is gelegen aan de strandboulevard op de Golden Mile net voor het Hotel Melia Don Pepe (met parkeergelegenheid bij het hotel) en het sinds 2010 2-Michelin-sterren tellende restaurant "La Calima" van de in Marbella geboren sterrenchef Dani Garcia.

Marbella, 2 december 2012

Een typische zondag in december in Marbella

Terwijl het al een tijdje wintert in B / NL, met nu (aanvriezende) regen, (smeltende) sneeuw, nog meer files tot gevolg en het onvermijdelijke vroeg donker, kan het ook anders.

Het heeft in Marbella na de kortstondige novemberbuien nu meer dan 2 weken niet meer geregend op een dag met een beetje regen na. (in Malaga was er wel veel regen een weekend of twee geleden). Desondanks zitten de waterreservoirs weer vol en ziet het gras al lang weer groen.

Hoewel het sinds een week kouder is dan normaal deze tijd van het jaar schijnt de zon volop en brengt ze licht en warmte. Wat resulteert in aangename gevoelstemperaturen die vergelijkbaar zijn met een mooie B / NL zomerdag.

Met het voortschrijden van de winter kunnen en zullen meer dan waarschijnlijk de verschillen nog toenemen.

Een zeilregatta aan de Costa del Sol?

zeilregatta costa del sol seen from marbella
Een zeilregatta aan de Costa del Sol? Gezien vanop de wandelboulevard aan de Golden Mile in Marbella.

Lunch on the beach in Marbella

marbella lunch on the beach in december
Lunchen op het strand in Marbella centrum. We bemerken Paella (leuk cliché), vader en zoon maken wellicht een zandkasteel en de regatta zeilt voorbij... wat wil een mens nog meer?

Marbella, 11 en 12 November 2012

Typisch november (vervolg) aan de Costa del Sol

12/11 Een "crispy day" aan de Costa del Sol
Straat van Gibralatar vanaf Nueva Andalucia Marbella by Costas & Casas
Een heerlijke "crispy day" aan de Costa del Sol.
De Straat van Gibraltar gezien vanaf Nueva Andalucia in Marbella.

11/11 Een regenbui trekt over de Costa del Sol
Een regebui trekt over de Costa del Sol gezien vanaf Nueva Andalucia Marbella by Costas & Casas
Een regenbui trekt over de Costa del Sol bij zonsondergang.
Gibraltar gezien vanaf Nueva Andalucia in Marbella.

Marbella, 4 november 2012

Somewhere over the rainbow....in Marbella

Eind oktober brak de regenperiode vroeg aan dit jaar. Deze begint gewoonlijk tussen eind oktober en midden november en duurt een week of 3, waar het weer gekenmerkt wordt door wisselvalligheid en regenbuien. Ongeveer de helft van de jaarlijkse neerslag valt dan. Meestal regent het een paar dagen en dan is het weer een paar dagen droog.  Toch is er nog steeds een groot verschil met Nederland en België waar nu een koelkasttemperatuur met minima van 1ºc en maxima van 9ºc heerst en hier in Marbella de temperatuur tussen de minima van 16ºc en maxima van 22ºc ligt. Er waait zefls een warme wind en in de zon voelt het nog warmer aan.
Komende week wordt veel regen verwacht. In ieder geval zullen de waterbekkens wel terug vol zijn en kan het groen weer weelig tieren. Het had 1 dag geregend in september en 1 of 2 in oktober voorheen en toch ziet alles intussen al weer groen. Ongeloofelijk wat de natuur hier vermag.
Voor de vele potentiële kopers die traditioneel tijdens de Nederlandse herfstvakantie komen eind oktober en de Belgische herfstvakantie in de eerste week van november, en zeker als ze voor het eerst komen, kunnen dan niet aan den lijve ondervinden hoe heerlijk het weer hier meestal is.

Marbella somewhere over the rainbow by costas & casas
Marbella, somewhere over the rainbow....
Een typsich november weerbeeld; donkere wolken dreigen in de bergen, aan de kust schijnt de zon.

Marbella, 13 oktober 2012

Goed weer wordt men nooit beu!

Kent ú iemand die goed weer beu kan worden? Ik niet.

Slecht weer daarentegen is men direct beu, maar hoe snel beu, verschilt van persoon tot persoon en de gewenning. Vroeger konden we 6 weken in non-stop regen en kil weer leven voordat 1 dag zon ons net kon tegenhouden van het balkon te springen, sinds Marbella missen we de zon al na 1 dag.

De foto´s van gisteren hadden ook vandaag genomen kunnen zijn of morgen of overmorgen of...

...en beste mensen, de kleur van de zee en de lucht op de foto´s is écht zo (door de wind en de stand van de zon).

poster costas & casas in puerto banus marbella
Puerto Banus in Marbella bij de Sinatra bar en onze poster

Zweedse zeilboot in puerto banus

Zweedse zeilboot in Puerto Banus

Westelijk strand in puerto banus marbella
Het westelijk strand in Puerto Banus Marbella

Zicht vanaf puerto banus marbella op de straat van gibraltar
Terrasje doen met zicht vanaf Puerto Banus Marbella op de Straat van Gibraltar

Terrasje doen met zicht vanaf Puerto Banus Marbella op de Straat van Gibraltar
One happy family. Terrasje doen met zicht vanaf Puerto Banus Marbella op de Straat van Gibraltar

Benabola Boulevard Puerto Banus Marbella
Benabola Boulevard in Puerto Banus Marbella in oktober

Fietsers in puerto banus marbella
Fietsen in Puerto Banus Marbella

Puerto banus marbella by costas & casas
Puerto Banus Marbella. Your table is ready Sir.

(deze foto is genomen in augustus, maar wat is het verschil?)

Estepona, 12 oktober 2012

Nieuw in onze vastgoedportefeuille. In exclusieve verkoop. Penthouse aan het strand.

Zonet gelist, zoals ze hier zeggen.

Penthouse duplex appartement
Eerstelijnstrand en rustig
Op de New Golden Mile, tussen Puerto Banus - Marbella en Estepona centrum
Omheind complex met gemeenschappelijke tuin en zwembad met poolbar (nog open in oktober)
Open zicht op de tuin, het brede zandstrand en de zee tot aan de Straat van Gibraltar
Zuidgeoriënteerd
2 slaapkamers, 2 badkamers, gastentoilet
Open plan woonkamer en keuken
Modern gemeubileerd
Zal aantrekkelijk geprijsd worden om te verkopen
In de exclusieve verkoop. We hebben de sleutels voor gemakkelijke bezichtiging.
Weldra op onze website onder ID 110900

Penthouse te koop aan het strand Marbella Estepona exclusief bij Costas & Casas
Penthouse te koop aan het strand Marbella Estepona exclusief bij Costas & Casas.
Uw uitzicht! Wordt alle dagen wakker met zo´n uitzicht!?

Penthouse te koop aan het strand Marbella Estepona exclusief bij Costas & Casas. Het strand.
Het plaatselijke strand voor het complex. De Costa del Sol tussen Marbella en Estepona centrum.
Mochten wij u écht kunnen laten voelen wat wij hier voelden; oktober, bijna avond, zeker 30ºc in de zon en een lichte bries; u zou vragen: waar moet ik tekenen?

Zelfs de stenen lachen aan de Costa del Sol by Costas & Casas

De plaatselijke promenade bij het complex in Estepona. Zelfs de stenen lachen aan de Costa del Sol!


Marbella, 12 oktober 2012

Marbella vs. Nederland en België

Gisterenavond om 23u, nog steeds 26ºc. (uitzonderlijk dat wel, normaal is het deze tijd van het jaar rond de 20ºc ´s avonds)

Vandaag is het 28ºc in de schaduw (wat normaal is) en waait er een warme strakke bries vanuit het westen.
Wat alweer in schril contrast staat met NL+ B waar men het moet doen met max 10ºc overdag, koelkastemperatuur ´s avonds en buien.

Hierbij enkele sfeerfoto´s van de dag (genomen omstreeks 18u. in Puerto Banus - Marbella).

Foto´s zeggen vaak meer dan duizend woorden.

Het strand in Puerto Banus - Marbella in oktober
Koppeltje op het strand in Puerto Banus - Marbella in oktober

Puerto Banus - Marbella in oktober
Puerto Banus - Marbella in oktober met zicht op de haven, de" La Concha" berg (de Schelp) met aan haar voet de villawijk "Sierra Blanca".

Salduba pub in Puerto Banus Marbella
De Salduba pub in Puerto Banus Marbella bij valavond in oktober

da paolo puerto banus marbella
Da Paolo bistro in Puerto Banus Marbella


Marbella, 2 oktober 2012

Fotosessie bij zonsdonderdag in Puerto Banus Marbella
Een aangangzijnde fotosessie bij zonsondergang in Puerto Banus - Marbella

Marbella, 1 oktober 2012

Publiciteitsborden in Puerto Banus van Costas & Casas

Toen we wisten dat de 3 best gepositioneerde publiciteitsborden in Puerto Banus vrijkwamen, hebben we onmiddellijk deze gehuurd op jaarbasis. Puerto Banus trekt jaarlijks zowat 4 miljoen bezoekers en iedereen die Marbella bezoekt, zowel toeristen als residenten, komen uiteraard eens of meermaals in Puerto Banus.
Door deze strategisch 3 beste posities (een naast de Sinatra bar, en een in iedere richting bij het kruispunt bij Da Paulo waarvan een het enige bord is dat gezien wordt van waar dan ook in de hele eerstelijn in de westelijke helft),  zal het ongetwijfeld positief bijdragen aan onze verdere naamsbekendheid en hoe wij ons onderscheiden, bij potentiële kopers en eigenaars die hun eigendom in de verkoop willen brengen.

Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas
Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas

Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas
Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas met Ferrari en Bentley

Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas
Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas bij valavond en Da Paulo

Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas bij valavond en Sinatra bar
Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas bij de Sinatra bar

Publiciteitsbord in Puerto Banus van Costas & Casas

Zoek het bord!  Verdere woorden zijn overbodig, de blije gezichten spreken voor zich.


Marbella, 30 september 2012

Nieuwe moderne villa´s te  koop, direct aan de duinen en het strand in Marbella

We hebben het genoegen de herlancering van dit villaproject op een van de beste strandlocaties in Marbella voor te stellen. In 2008 werd het door een klant van ons gereserveerd met het oog op de ontwikkeling en de bouw van de villa´s. Er werd nooit een villa gereserveerd noch verkocht omdat hij het project nooit ontwikkelde en toen sloeg ook de eerste bankencrisis toe met zijn weerslag op de mondiale economie en het vastgoed. Intussen is er veel water naar de Middellandse Zee gevloeid.

Het aanbod van goede en betaalbare woningen in Marbella en zelfs aan bijna de hele Costa del Sol is gekrompen tot een absoluut minimum doordat er niets werd bijgebouwd terwijl de vraag groot bleef en zelfs verder stijgt door kopers uit nieuwe opkomende markten, dat de eigenaars hebben besloten de villa´s nu zelf te bouwen.

Het project is opgedeeld in 2 fasen. Men start weldra met de bouw van de eerste 5 villa´s (fase 1).
Nog voor onze nieuwe brochure goed en wel klaar was hebben wij al 3 villa´s mogen reserveren.

U kunt zowel in fase 1 als 2 kopen, de bouw van uw villa start reeds enkele weken na uw reservatie en u met de architect desgewenst de indeling heeft veranderd en de materialen heeft uitgekozen.

De aanbetalingen zijn investeerdersvriendelijk en uiteraard bij wet gewaarborgd d.m.v. een bankgarantie.

De villa´s liggen in een community en direct aan de duinen en het strand. Het strand is zachtaflopend en z.g.a. steenloos. Van een steenworp tot op korte wandelafstand vindt u om en nabij de 10 (strand)restaurants.  Het is de ideale locatie voor uiteraard strandliefhebbers en o.a. voor mensen met (kleine) kinderen omdat zij zo het strand op kunnen lopen. In Marbella heerst het hele jaar door een micro-klimaat met 320 zonnedagen en zijn winkels en strandtenten het hele jaar door geopend, levendig en toch relax.

Het is dé buitenkans om een nieuwe vrijstaande vierslaapkamer villa aan het strand te kopen voor minder dan de prijs van een luxe 3-slaapkamer appartement in dezelfde buurt van Marbella.

Costas & Casas is de exclusieve makelaar voor België en Nederland en een van de slechts twee makelaars in Marbella die de villa´s officieel in de verkoop hebben. (de andere makelaar is een Spanjaard).

Uiteraard begeleiden wij zoals al onze klanten van A tot Z en met de grootste zorg en zekerheid.

Klik hier voor meer informatie: ID 105388 en vraag onze digitale PDF-brochure aan.

Nieuwe villa´s te koop direct aan het strand in Marbella door Costas & Casas
Impressie van de villa´s te  koop direct aan het strand en de duinen in Marbella


Strand en duinen in Marbella by Costas & Casas
De duinen en het  strand in Marbella waar de villa´s gebouwd worden.

Voor meer foto´s hieromtrent verwijzen we u naar de foto´s in het artikel hieronder van 25 september.

Marbella, 25 september 2012

Een prachtige dag in Marbella

Morgen trekt een regenfront over Spanje en de Costa´s.Voor een koudefront waait het altijd. Mede door die extra wind weten we aan de Costa del Sol steeds dat het weer de dag nadien anders zal zijn. De wind is echter zelden koud, meestal zelfs aangenaam warm, tenzij in hartje winter en dan nog.

De eerste regen sinds april zal dan zijn intrede doen. Het zal dan 3 dagen regenen maar niet continue. September telt volgens de statistieken 3 dagen met regen, men houdt er zich dus keurig aan. Normaal stelt die septemberregen nauwelijks wat voor, deze keer zal het wel veel zijn, vooral op vrijdag.
(N.B.: die vrijdag is er zeer veel regen gevallen  ten noorden van de Bergen in de provincie Malaga, en vooral in de provincie Murcia en aan de Costa Blanca met enkele locale overstromingen tot gevolg. In Marbella bleef de regen beperkt tot een malse bui.)
Het zal echter ook inhouden dat het gras weer eerder dan normaal zal opschieten en het snel weer terug groener wordt.

Door die strakke wind kleurt de immer blauwe Middellandse Zee nog meer blauw en turkoois waardoor ze meer weg heeft van de Caraïbische Zee. Kitesurfers trekken er bij zulke wind ook steeds op uit.

Marbella: meisje met hoed op het strand by Costas & Casas
Meisje met hoed op het strand in Marbella

Kiter in Marbella by Costas & Casas
Kiter in Marbella

Op het strand in Marbella by Costas & Casas
Op het strand in Marbella

Middellandse Zee in Marbella by Costas & casas
De Middellandse Zee in Marbella.
Méditerranée zo blauw zo blauw; zong Toon Hermans

Marbella, 11 september 2012

Waarom de Costa del Sol? Waarom Costas & Casas? Waarom Nú?

Klik hier voor onze digitale flyer


Marbella, 1 september 2012

Samenwerking met Interiors Cnocke

Interiors Cnocke is gespecialiseerd in het afwerken van interieurprojecten die voldoen aan al uw verwachtingen en budget!

Uw gastheer Marco De Feyter kan u ook vertellen hoe goed leven het is in Marbella!

Marco de Feyter van Interiors Cnocke bij Costas & Casas in Marbella
Marco de Feyter van Interiors Cnocke op bezoek bij Costas & Casas in Marbella


Marbella, 26 augustus 2012

Een typische dag en nacht in Puerto Banus - Marbella

Een korte impressie!

Het Dagleven in Puerto Banus - marbella

Ocean Club in Puerto Banus - Marbella - Aug.2012 by Costas & Casas
Ocean Club in Puerto Banus - Marbella tijdens de Champagne Spray party

Het Nachtleven in Puerto Banus

The nighlive in Puerto Banus Marbella by Costas & Casas
Het nachtleven in Puerto Banus - Marbella

Klik hier voor meer foto´s


Marbella, 5 augustus 2012

Puerto Banus bij valavond

Een korte impressie...

Puerto Banus bij valavond by Costas & Casas
Puerto Banus bij valavond

Klik hier voor meer foto´s

Marbella, 3 augustus 2012

CHIC ft. NILE RODGERS in Marbella

CHIC en Nile Rodgers brachten live from New York een 3 uur durend openlucht concert van originele disco hits in de Puente Romano tennisclub in Marbella.

De schitterende locatie van de Puente Romano die reeds het decor was voor zovele fantastische concerten iedere zomer biedt plaats aan ongeveer 3.000 toeschouwers maar was ditmaal nog niet eens half volgelopen. Misschien wegens het samenvallen met het Starlite festival met vandaag op het programma ROSARIO (Rosario heeft een prachtige stem, en brengt schitterende Spaanse muziek met gevoelige teksten. Echt de moeite!) en Lolita (de dochter van Lola Flores, de bekendste Flamenco zangeres ooit van Spanje en woonachtig in Marbella toen ze nog leefde) of het optreden van de GYPSY KINGS (een van de vele van hun optredens de komende weken in Marbella), of toch niet de bekendheid onder het grote publiek van CHIC?

Volledig ten onrechte, ook wij waren volledig aangenaam verrast door CHIC en NILE RODGERS, want wat deze wereldartiest (muzikant, gitarist, componist en producent. En ongetwijfeld multi-miljonair alleen al van het thema Axel F.- Beverly Hills Cop) ten tonele bracht was magisch.

Het voorprogramma bestond uit de gasten JAKI GRAHAM die met een stem als een klok haar bekende nummers bracht zoals o.a. “Set me Free”, “Breaking Away” en “Ain´t Nobody”, de swingende groep ODYSSEY eveneens met enkele krakers zoals “Going Back to My Roots”, “Use it Up and Wear it Out” en “Inside Out”.

NILE RODGERS bracht met zijn stem, gitaar en band CHIC een twee uur durend hitspektakel van door hem (mede)gecomponeerde “songs” sinds de jaren zeventig tot heden. Om maar enkele van deze wereldhits, krakers en sfeerbrengers te noemen:

Uitgebracht door Sister Sledge:
“We are Family”, “He is the greatest Dancer”, “Lost in music”
Uitgebracht door Madonna: “Like a Virgin”
Uitgebracht door Diana Ross: “I´m Coming Out”, “Upside Down”
Uitgebracht door Duran Duran: “Notorious”
Uitgebracht door David Bowie: “Let´s Dance”
Uitgebracht door Modjo: “Lady (Hear me tonight)”
Uitgebracht door CHIC:
“Dance, Dance, Dance”, “Falling in Love with You”,  "Spacer",“My Forbidden Lover”, “Le Freak (Freak out)”, "Rappers delight", “Good Times”…
En nog veel meer….

NILE RODGERS zette ook het publiek aan om alle schroom te laten varen en zich te laten gaan. Op het einde vroeg hij nog een deel van het publiek mee op het podium en bracht een “medley”. Nadien nam hij nog uitgebreid de tijd voor handtekeningen en foto´s. Zelden zo een menslievend artiest gezien!

Voor die het gemist hebben, hij treedt nog op in Brussel (wel oppassen dat u niet overvallen wordt) en Amsterdam dit jaar. Het is een echte aanrader. U zal dan wel moeten stellen zonder de unieke openluchtsfeer van Marbella en hopelijk doen ze het weeral niet op een modderweide.

Lang na middernacht trok nog een deel van het publiek naar de after-party in de “Suite del Mar” , de beachclub van de Puente Romano waar nog menigeen een cocktail nuttigde op het strand onder de volle maan of in de stranddisco-bar. De romantische zielen struinde nog door de welriekende tropische tuin naar de openlucht bar en -restaurant van de Puente Romano.

Alweer een unieke avond in Marbella om nooit meer te vergeten!

Nile Rodgers en CHIC in Marbella 2012 by costas & casas
Nile Rodgers en CHIC in concert in Marbella 2012

Meer foto´s volgen later....

Marbella, 20 juli 2012

Openluchtconcert Bryan Ferry in Marbella

Bryan Ferry in Marbella by Costas & Casas
Concert Bryan Ferry in Marbella

Puente Romano Marbella

De tennisclub van Puente Romano in Marbella was het schitterende decor voor een van de vele openluchtconcerten deze zomer. Het blijft ons aangenaam verbazen dat we zelfs tot 45 min. voor het begin en al lang na opening van de deuren we er in slagen gewoon te parkeren in de straat op zo´n 10 meter van de backstage. Wat wil je nog meer? Uit de auto stappen en zo het evenement binnenwandelen, een van de vele voordelen hier in Marbella bij een concert in de Puente Romano.

Bryan Ferry

Bryan Ferry een veelzijdig en groot artiest kwam met een 14-koppige band van gitaristen, vocals en danseressen en gaf een prachtshow ten tonele. Hij bracht zijn bekendste hits zoals o.a.: Slave to Love, Dance Away, More Than This, Avalon, Jealous Guy en Let´s Stick Together. Bryan Ferry zong, danste, floot, bespeelde de synthezisers en de mondharmonica dat het een lieve lust was en de vocals lieten hun loepzuiver hoogbereik horen.

....het was alweer een aangename avond in Marbella.

Foto´s volgen weldra...

Marbella, 18 juli 2012


Superjacht "A" van de Russische miljardair Melnichenko legt aan in Puerto Banus - Marbella


Jacht A van Melnichenko in Puerto Banus Marbella
Jacht "A" van Melnichenko legde aan in Puerto Banus deze week

Het 300 miljoen dollar kostende superjacht "A" van de russissche miljardair Melnichenko legde aan in Puerto Banus. Het 126 meter lange jacht werd ontworpen Philippe Starck.

Marbella, 14 juli 2012

Weergaloos openlucht live concert van George Benson op het Starlite Festival 2012 in Marbella

George Benson

Voor de 4de keer al in de laatste +/- 6 jaar mochten we persoonlijk het openlucht concert van George Benson meemaken in Marbella. (ook George Benson komt graag naar Marbella).

Pure klasse!

De “Guitar Man” kan bogen op een 50 jarige carrière, 70 albums van Jazz, Swing en Soul, 10 grammys en wereldhits zoals “Give Me The Night”, Turn Your Love Arround”, “In Your Eyes”, Kisses In The Moonlight” en “On Broadway”.  De jaartjes en kilootjes beginnen te tellen, maar nog steeds is hij een onnavolgbare grootmeester die met de grootste virtuositeit, plezier en sfeer het publiek op zijn hand krijgt.  We hopen allen dat hij nog vele malen naar Marbella zal weerkeren!

George Benson concert in Marbella 2012 by Costas & Casas

George Benson concert in Marbella in 2012

Starlite Festival 2012 Marbella

Ditmaal vond het concert, voor het eerst sinds de jaren tachtig, plaats in het auditorium van Marbella “La Cantera” onder de vlag van het Starlite Festival. Het was het eerste concert in een lange reeks tot 14/8 met tal van nationale en internationale artiesten zoals Julio Iglesias en de Simple Minds.

Het festivalterrein bestaat uit 2 delen, een deel waar de voor- en afterparty wordt gehouden, met een sfeervolle dansvloer, lounge, bars en een VIP-lounge. De catering wordt verzorgd door “El Bulli catering”. Men had echter de naam “El Bulli” beter weggelaten, het schept teveel verwachtingen die niet ingelost konden worden.

Hier kan men zolang het Starlite Festival duurt iedere avond terecht. DJ´s en shows zorgen voor het entertainment. Het andere deel bestaat uit het prachtig auditorium waar iedereen goed zicht heeft en een prachtig podium met beeldschermen. Ook het geluid en licht waren echt prima.

De organisatie van het festival was goed en het personeel was typisch Andalusisch; vriendelijk en behulpzaam.

Een mogelijk dilema voor bezoekers zijn de VIP-kaartjes; VIP-box, VIP-lounge en -family lounge en een voorkeursbehandeling zijn leuk, maar zo is ook helemaal vooraan te zitten en bij het podium oog in oog met de artiest te staan.

Een smet op het blazoen was de parking, die door de locatie in de oude marmergroeven, in het park beneden gelegen was en waar men moet parkeren in een zandbak. Daarna moesten we in de nog steeds brandende ondergaande zon (zaterdag was het uitzonderlijk heet tot 40ºc) lang aanschuiven voor de shuttle-dienst (en we waren er vroeg). Op het festival waren er te weinig kassa´s voor consumptiejetons en de rijen dorstige waren te lang. We nemen aan dat dit euvel te wijten was aan het eerste concert en men zal zorgen voor meer kassa´s en personeel v.w.b. de kassa en catering. Aan de bereikbaarheid kan echter niets gewijzigd worden, we raden dan ook aan om een taxi te nemen tot aan de shuttle-dienst en vooral om heel vroeg te komen.

Veel plezier!

Foto´s volgen weldra


Marbella, 13 juli 2012

Koop nog dit jaar en bespaar 6% B.T.W. op nieuwbouw

De tijdelijke B.T.W.-verlaging op nieuwbouwwoningen van 8% naar 4% vervalt en wordt verhoogd naar 10%, per 31/12/2012.

Voor Marbella, Benahavis, e.o. zal dit in 2013 nog maar weinig uitmaken, omdat men met grote zekerheid kan stellen dat de laatste restjes nieuwbouwappartementen nog dit jaar zullen verkocht zijn, op de onverkoopbare appartementen na.

Marbella, 6 juni 2012

Grand Opening "Billionaire Marbella" by Flavio Briatore

Op de Golden Mile niet ver van Puerto Banus is een nieuwe nachtclub geopend. De opening vindt vanavond plaats.

Marbella, 5 juli 2012

Lamborghini Aventador J cabrio in Puerto Banus - Marbella

De absoluut unieke (er is er maar 1 van gemaakt!) en een van de meest tot de verbeeldingsprekende supercars, de Lamborghini Aventador J is in Puerto Banus.
Deze Lamborghini heeft dus geen dak, maar ook geen ruiten noch windschermen, naar verluidt om gewicht te besparen. Hij trekt dan ook op van 0 tot 100 in minder dan 3 seconden. Voor de bestuurder is een speciale helm voorzien.

Lamborghini Aventador J in Puerto Banus Marbella by Costas & Casas
Lamborghini Aventador J in Puerto Banus - Marbella

Klik hier voor meer foto´s van de Lamborghini Aventador J

Lamborghini Aventador J: Slechts 1 in de wereld

Naar verluidt werd deze piece-unique gemaakt als concept car voor het salon van Genève en verkocht voor 2.1 miljoen euro aan een van de beste klanten van Lamborghini die de eerste keuze hebben.
Deze gelukkige eigenaar (ze spraken Italiaans) kwam dineren in Puerto Banus en ik vraag me af of hij komt voor de Grand Opening van de Billionaire Club Marbella van Flavio Briatore morgen of hem komt verkopen voor nog een pak meer aan een rijke Arabier nu die hier toch zijn?
Hij was in het bijzijn van nog een Lamborghini, deze man mocht op de auto passen die zoals gewoonlijk omstuwt werd door verbaasde toeschouwers.

Puerto Banus: levend showroom voor supercars

Puerto Banus onderstreept nog maar eens dat men hier alle supercars op de openbare weg als eerste kan zien en kan aanraken, de bolides moeten zich in de zomers en weekends zelfs hier en daar door de massa murwen, daar waar u anders naar autosalons moet gaan waar ze achter een rode koord staan.


Marbella, 1 juli 2012

Spanje is Europees Kampioen 2012 ! Olé

E viva España! Olé! Spain European Champion 2012 by Costas & Casas
Spanje is Europees Kampioen 2012 - Feestvreugde in Puerto Banus te Marbella - Eviva España!

Feestvreugde in Puerto Banus - Marbella

Zoals in heel Spanje wordt ook in Puerto Banus - Marbella, het behalen van hun 3de grote toernooi-titel op rij, gevierd na het affluiten van de match.

Klik hier voor meer foto´s

Het valt op dat de meest uitbundige in en om de fontein van Puerto Banus Koeweiti zijn op vakantie in Marbella.

Ondanks deze foto´s en journaalbeelden doen uitschijnen vieren de Spanjaarden de titel eerder bescheiden. Malloten heeft men overal, maar het gaat er om hoe de massa hier mee omgaat.

De versiering met vlaggen en wimpels tot zelfs op de dag van de finale is eerder karig. Slechts sporadisch treft men deze aan op auto´s en huizen. Al helemaal als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld een land dat we hier niet zullen noemen, waar al 3 weken vóór de aftrap van ieder toernooi de straten, huizen, supermarkten e.d. zijn bedolven onder hun kleur en er gevierd wordt alsof men al kampioen is. Dit in schril contrast met de Spaanse eenvoud, en deze ingetogenheid siert hen des te meer.

E viva España! Por favor!

N.B. Wist u dat het lied Eviva España gecomponeerd werd in 1971 door 2 Vlamingen, gezongen werd door een Vlaamse zangeres en nadien in meerdere talen en landen is vertaald? We zijn er hen dankbaar voor!

Marbella, 30 juni 2012

2 superjachten liggen voor anker in Puerto Banus te Marbella

Weliswaar te ver om de naam te kunnen lezen, maar indrukwekkend zijn ze zeker.

Superjacht bij puerto banus marbella by costas & casas

Superjacht voor anker bij Puerto Banus Marbella by Costas & Casas
Superjachten liggen voor anker in Puerto Banus - Marbella


Marbella, 27 juni 2012

Inhuldiging van de San Pedro tunnel in Marbella en de 2de landings/startbaan van de luchthaven in Malaga

Beide grote infrastructuurwerken werden ingehuldigd door de Spaanse minister van ontwikkeling Ana Pastor in aanwezigheid van enkele notabelen van de Junta de Andalucia en de burgemeester van Marbella Ángeles Muñoz v.w.b. de ondertunneling van de A-7 in San Pedro - Marbella.


De A-7 tunnel van San Pedro

Na 5 jaar werken en 85 miljoen euro kunnen eindelijk dagelijks tussen de 45.000 en 70.000 auto´s gebruik maken van de 8 meter ondergrondse tunnel van 997 meter.
Dit geeft enkele minuten tijdswinst tussen Puerto Banus en Estepona en vooral een vlotte doorstroming. Voor de verdere afwerking van de bovengrondse infrastructuur langsheen San Pedro centrum met een mooie boulevard en een park werden al de nodige fondsen opzijgezet.

Deze infrastructuurwerken in en om San Pedro waren de grootste wegenwerken in Marbella van de laatste jaren en zullen zeker bijdrage aan de verdere verfraaiïng en groei van Marbella, Benahavis en Estepona.

De tweede start-en landingsbaan van de luchthaven van Malaga


De laatste 13-jaar werd in totaal 1,7 miljard euro geinvesteerd in de nieuwe baan, de modernisering en uitbreiding van de bestaande en nieuwe terminal.

De maximale capaciteit van de luchthaven is nu uitgebreid van 37 tot 65 vluchten per uur. Ook zijn er met nog meer steden nu directe internationale vluchten.

De gegenereerde economische waarde hiervan wordt geschat op 15 miljard euro.

De reeds bestaande hogesnelheidstrein Madrid - Malaga zal worden aangesloten op  de luchthaven. Vanuit Madrid, een stad met 3 á 4 miljoen inwoners kan men Malaga bereiken in 2,5 uur met de hogesnelheidstrein de AVE. Madrid door haar hoogte en centrale ligging op het Iberisch schiereiland kent koude winters en snoeihete zomers, daarom brengen de Madrilenen maar al te graag hun vrije tijd door aan de Costa del Sol en Marbella.

Marbella, 22 juni 2012

K1 in Marbella - Gladiator World Cup 2012 - op 6 juli

Op 6 juli vindt in de Marbella stierenarena voor het eerst een K1 gevecht plaats in een stierenarena. Gehost door Starlight events.

Special VIP: Peter Aerts
Ring announcer: Ernesto Hoost
Meer info op: starlight-events.org

Noche de San Juan op 23 juni 2012

In heel Spanje wordt op "San Juan" de periode met de kortste nachten en het begin van de zomer gevierd. Dit feest vindt ´s nachts plaats op het strand waar men een houtvuur aansteekt (al dan niet bestaand uit oude meubelen). Over het vuur heen springen en pootje baden in de zee zou volgens het bijgeloof geluk brengen. In sommige strandtenten en beachclubs wordt dit feest luister bijgezet.


Marbella, 21 juni 2012

De langste dag van het jaar

Zeg nu zelf: u ziet weinig verschil tussen deze foto en de foto genomen in februari. Er is ook weinig verschil. Mensen in t-shirt op een terrasje aan zee, blauwe lucht en een blauwe zee. Nu is het  33ºc, toen wellicht 21ºc, maar beide zijn heerlijk.

En dit terwijl vandaag alweer een noodweer toeslaat in de Benelux en grote delen van Europa. Iets wat steevast daar op het menu staat van zodra nog maar de temperatuur er ietwat naar warm (zwoel) gaat. Hagelstenen, 30 liter water per m2, bliksem en rukwinden tot 100 km/u.

STOP met u zelf eindeloos te kwellen, het leven is te kort.
Als de zon niet naar u komt, gaat u toch naar de zon.

Geniet van gegarandeerde warmte, licht en zon en boek uw verblijf in dit luxe penthouse in Marbella. 

Tip: pik gelijk nog een magisch openluchtconcert mee van wereldster George Benson in Marbella op 14 juli.

Dit luxueus penthouse is nog vrij t/m 15 juli, nadien is het volboekt tot in november.
De eigenaar wil graag deze laatste 2 á 3 weken ook nog verhuren en daarom mogen wij u het aanbieden aan een zeer voordelige last-minute prijs. Laat ons uw datums weten en wij maken u een zonnige offerte waar u niet voor kunt thuisblijven in kou, regen en ellende.

Puerto Banus vandaag

Piu Caro op benabola boulevard in puerto banus door costas & casas
Café-restaurant Piú Caro op de Benabola boulevard in Puerto Banus.

KWISVRAAG: Wat ontbreekt er op de foto?

...een mojito en ú!


Zeilboot en jacht de lady haya in puerto banus door costas & casas
Een zeilboot en het jacht de Lady Haya in Puerto Banus

Catamaran puerto banus door costas & casas
Te oordelen aan de nummerborden zijn we in Koeweit? Nee, dit is Puerto Banus uiteraard.

Marbella, 20 juni 2012

Andalusië, waar de taxichaufeur gitaar speelt

Andalusie taxi met guitar door costas en casas marbella
Typisch Andalusië, waar de taxichaufeur guitaar speelt. ´s Avonds in het kantoor horen we dan romatische guitaarmuziek en lijkt het net alsof we in Spanje zijn....

Marbella, 17 juni 2012

Het jacht ACE voor anker in Puerto Banus - Marbella


Spelevaren voor de kust van Marbella

Het jacht ACE voor anker in Puerto Banus Marbella by Costas & Casas
Het jacht ACE voor de kust van Puerto Banus - Marbella


Marbella, 11 juni 2012

38º in Marbella

Zelfs in Marbella is 38º uitzonderlijk, zelfs in hartje zomer gezien het microklimaat (normaal rond de 32º), normaal is het nu begin juni rond de 28º.  Er stak een strakke bries op uit het noorden (poolgebied, jawel) en die blaast de hete lucht boven Andalusië (Sevilla) naar Marbella. Deze voelt aan als een föhn, maar wel lekker.

marbella 38º

...dus tijd voor een lekker Italiaans ambachtelijk ijsje bij Solo Qui in Puerto Banus

ijsje in puerto banus

of een ambachtelijke ijsco...

ijsco puerto banus


...of een terrasje bij Belvedere in Puerto Banus

Belvedere puerto banus

Of verkoeling zoeken op het strand in Puerto Banus - west

beach puerto banus west

Puerto banus
Typisch Puerto Banus dd.11/06/02012

Marbella, 9 juni 2012

Feria Marbella 2012

Enkele sfeerbeelden van de Feria de la noche (kermis) in Marbella. Klik hier.

Feria Marbella 2012
Feria Marbella 2012

Marbella, 7 juni 2012

Marbella floreert!

Dít is pas echt onbetaalbaar...

Marbella street by Costas & Casas
Een straat in Marbella. De bomen, struiken, buganvillas, petunias en oleanders staan in bloei!
Blauw, groen, geel, rood en purper overal. Zelfs het onkruid is hier mooi!

Marbella trompetboom door Costas & casas
Een van de vele trompetbomen in Marbella. Sierlijk en een heerlijk bedwelmende geur.
Naar het schijnt maakt men van deze het medicijn Buscopan.

Marbella purperen bomen by costas & casas
De Jacaranda´s bloeien twee keer per jaar en zijn alom tegenwoordig in Marbella

Marbella, 6 juni 2012

Crisis in Spanje...welke crisis?


De media of blijkbaar tot spijt van wie het benijdt
Iets moet me van het hart want de media is al maanden al te gortig bezig. Banken- en eurocrisis, speculatie van de kapitaalmarkt nu weer tegen Spanje worden aangegrepen en uitvergroot om vooral het deficiet van hun eigen land stil te houden. Daarom hebben we even in snel tempo enkele bedenkingen neergeschreven en daarbij het heden en de toekomst van België en Nederland vergeleken met die van Spanje. We hebben geen tijd om de tekst taalkundig te optimaliseren of te redigeren, waarvoor onze excuses.

Een koude kermis…in België
Terwijl Nederland en België volgens de statistieken een normaal voorjaar genieten, met in juni nog een temperatuur als met kerstmis en men hoopt dat na een steenkoude winter, een kletsnat en koud voorjaar, de zomer niet voor een derde maal op rij eveneens nat en kil zal zijn, gaat het leven hier in Marbella zijn normale gang.

Regimepers

Dit in tegenspraak met wat de media graag laat uitschijnen over "Spanje". Vooral in het voorjaar vindt de regimepers ieder jaar wel redenen om mensen bang te maken en vooral hun investeringen en geld uit te geven in eigen land. Hoeveel tientallen miljoenen euros zouden er dagelijks vertrekken richting het zuiden door mensen die er vastgoed kopen? Volgens de laatst bekende statistieken werden er in 1 jaar in Spanje 459.000 woningen verkocht! (In NL ligt het al 9 maanden plat). Stel je voor als de Belgische en in mindere mate ook de Nederlandse media zou zeggen: het gaat niet goed hier, maar daar is het beter. België en Nederland zouden nog meer leegbloeden.

Logisch ook, hun schatkisten zijn leeg en de bodem is al lang uit het zicht verdwenen. België is wereldkampioen in belasting heffen en de burger krijgt er bitterweinig voor terug, dus nog meer heffen wurgt de burger helemaal. 30 jaar lang werden in België bij iedere zoveelste bedrfijfssluiting mensen vanaf 52 of zo met brugpensioen gestuurd, dat is goed voor de werkloosheidsstatistieken.
1 miljoen van de 3 miljoen werkende Belgen werkt in overheidsdienst dat is evenveel als in de hele USA. Tien jaar geleden al werkte er meer mensen voor het OCMW van Antwerpen dan bij General Motors aldaar, dat intussen ook al werd gesloten, maar niet het OCMW, dat floreert als nooit tevoren.
De verhuis naar lage loonlanden van nijverheid en industrie is al decennia aan de gang zodat de multinationals nog meer miljarden kunnen verdienen, terwijl de massale import van armoede de macht van de socialistische partijen (vooral in België alweer) moet betonneren en dit Brussel al heeft laten verkommeren tot een Franstalige moslimenclave. De demografische evolutie in België en Nederland stevent af op een totale overheersing en catastrofe voor de autochtoon en de opgebouwde welvaart. De mij letterlijk misselijkmakende media hersenspoeld u dat het een lieve lust is en al wie zich bedenkingen durft te maken wordt verketterd. Ook mijn hart bloed als ik er aan denk, maar ik zag het 20 jaar geleden al aankomen en het is niet moeilijk te voorspellen waar onze Lage Landen zullen staan over 20 jaar.
Als ik dit vertel in Spanje vallen ze achterover en zeggen: Hoe is dit mogelijk, hoe hebben jullie dat laten gebeuren?

Banken
In België en Nederland moesten de banken al een tijd geleden gered  worden, terwijl ze nu laten uitschijnen dat de Spanjaarden hun geld van de bank halen. Als je dat hier zegt valt de Spanjaard zijn mond open, want dat gebeurt namelijk niet. Wellicht bij Bankia maar dat is niet onlogisch omdat die eerst voor een zeker bedrag 1 euro rekende per overschrijving en nu 12 euro, je zou voor minder veranderen. Men insinueert dat de spaartegoeden hier niet gedekt zijn, maar in Spanje zijn ze evengoed gedekt tot 100.000€ per rekening. De graaizucht van het grootkapitaal en de banken is een wereldwijd gegeven, de banken belegden risicovol zoals in Griekse staatsobligaties en keerde de winst uit, nadien worden ze toch gered door de overheid en dus de burger, omdat die niet anders kan. Dit is dus geen Spaans probleem, maar iets waar ieder land mee te maken heeft of kan krijgen.

Werk en economie
Hier aan de Costa del Sol heeft iedereen werk die het wil, probeer maar eens bijkomend geschikt personeel te vinden. De sociale zekerheid is hier minimaal, schaamteloos en ongeremd profiteren zoals in België en Nederland is hier niet mogelijk. Asiel- en gelukzoekers trekken massaal naar het Walhalla van de uitkeringen en u mag drie keer raden waar dat is?
De economie aan de Costa´s en het noorden van Spanje doen het goed. Het is "Business as usual", ook buitenlanders openen nieuwe zaken of breiden uit (meer hierover later). De provincies Huelva en Extramadura doen het niet goed, zij zijn altijd al de sukkelaars geweest, (deze worden dus door de media dan ook naar voorgeschoven) maar Spanje is een groot land en de 4de economie van Europa.
De Spaanse schuldgraad en schuldenberg is lager dan die van België en Nederland.
De modale Spanjaard hier aan de Costa heeft het niet breed, maar waar heeft Jan-met-de-pet het wel breed? Ze verdienen iets minder, maar de sociale lasten zijn laag. Ze werken in sommige sectoren lang en hard, maar in andere hebben ze toch een heel goed leven en sowieso hebben ze vele feestdagen. Hun groot voordeel is dat ze niet in het donker, kou en regen moeten wegrijden om in de file te staan en thuiskomen, maar zij gaan fluitend naar het werk. In de weekends en vrije dagen gaan ze met de familie naar het strand wat vlakbij is. Zij genieten nog volop van het leven, zijn vriendelijk, gedienstig en vrolijk.

Belgische zelfvernietigingspolitiek
Het is ook niet zoals in België waar Vlaanderen jaarlijks miljarden moet transfereren naar Wallonië en Brussel en daar stank voor dank krijgt. (België is misschien wel het enige land ter wereld waar het principe van 1 man 1 stem niet geld, de Vlamingen in de ruime meerderheid kunnen dit zelfs niet in parlementszetels omzetten en allerlei wetten verhinderen enige gewenste rechtvaardige verandering ten voordele van de Vlamingen.) De Belgische politici met de Franstalige socialisten en Vlaamse liberalen en christendemocraten  op kop en zelfs de door de media gecreëerde schijnoppositie NVA stemden o.a. het vreemdelingenstemrecht, de-snel-belg-wet en verkochten massaal overheidsgebouwen om het tekort te dekken in hun regeerperiode om het nadien duur terug te huren. Dit is nog maar het topje van de Belgische corruptie-ijsberg. Maar ik dwaal af.)

Vastgoed

Meer dan 95% van de woningen aan de Costa del Sol zijn verkocht. In Marbella is de vraag altijd al groter geweest dan het goede aanbod en de laatste goede nieuwbouwwoningen zijn in de uitverkoop, maar het heet niet voor niets uitverkoop. Nadien zullen slechts dure wederverkopen en de onverkoopbare resten.
Marbella is trouwens een buitenbeentje in Spanje en zelfs in de wereld, het is zó internationaal en er wonen zoveel rijken dat het met niets vergelijkbaar is. Benahavis heeft zelfs ieder jaar een begrotingsoverschot en beschikt over spaartegoeden, en dat is toch in de wereld van de overheden eender waar ter wereld een zeldzaamheid.
In zo een groot gebied als de Costa del Sol zijn er natuurlijk altijd koopjes te vinden wegens scheiding, ziekte etc…zoals in iedere vastgoedmarkt. Maar het goede aanbod zal nog schaarser worden dan het nu al is en dan gaat de prijs omhoog in een normale marktwerking. Zelfs in gebieden zoals bv. Mijas waar het aanbod jarenlang groter was dan de vraag, is nu zo goed als alles verkocht.

Natuurlijk zijn er over zo een groot land her en der onzinnige projecten neergepoot in "the middle of nowere", meestal voor de eigen interne markt en die niet verkocht zullen worden, maar dat is niet het vastgoed dat de Belg en Nederlander willen. Zo heeft Bankia o.a. een project in Marbella, de vergunning is/was niet in orde en het ligt vlak naast de snelweg, natuurlijk koopt niemand daar.

Euro
Landen die niet de Euro hebben profiteren zelfs bij een dalende eurokoers, voor hen worden de huizen nog goedkoper. Engelsen en bv. Noren en Russen varen er wel bij.

In Rusland, een immense markt van meer dan 100 miljoen inwoners, waar de gewone zakenman nu ook over genoeg geld begint te beschikken, (daarnaast heb je bv. Moskou heeft meer dan 300.000 miljonairs) wil men ook graag de lange Siberische winters ontlopen.

Besluit
Vraag naar goede woningen in Spanje en zeker in Marbella is er zat en die zal blijven stijgen door de demografische evolutie en de nieuwe markten. België en Nederland voeren een armoede import beleid, Spanje een rijkdom import beleid.
Meer hierover, feiten en cijfers volgen later wanneer we tijd hebben.
Jammer genoeg geloven nog steeds de meeste Belgen en Nederlanders wat de regimepers hen voorkauwt. Laat ze vooral in België eerst voor eigen deur vegen.
Een ding is zeker, de toekomst van Spanje is verzekert, want voor veiligheid, een goed leven, zon en warmte zullen de Europeanen die het kunnen, meer en meer hier komen resideren.

N.B. wellicht zal ik in ons eigen belang alles wat als politiek incorrect kan bestempeld worden spoedig moeten verwijderen of op zijn minst moeten veranderen in politiek correct, voordat we ook zullen verketterd of monddood gemaakt worden, het is niet anders.


Marbella, 5 juni 2012


Feria Marbella


De Feria in Marbella van 5 tot 11 juni is een leuk jaarlijks evenement en niet alleen voor de Marbelli´s. Er is een dagferia gedurende de middag met kraampjes en flamenco shows en een nachtferia wat de kermis is. Een kermis waar gezelligheid troef is en qua grootte bijna vergelijkbaar met de "Sinksenfoor" in Antwerpen, de grootste kermis in België.
Meer hierover later....

Marbella, 31 mei en 1 juni 2012

Het evenement: "Marbella Luxury Weekend"

Donderdag ging de tweede editie van het Marbella Luxury Weekend van start.
Het doel van het evenement is Puerto Banus als epicentrum van luxemerken te consilideren.
Verscheidene boetieks en restaurants nemen deel aan het event en rr zijn twee VIP tenten geplaatst in Puerto Banus.

Marbella Luxury Weekend
Op de rode loper naar een van de VIP tenten in Puerto Banus

Er zijn uiteraard veel boetieks en restaurants waar men op uitnodiging een privéfeest kan bijwonen.
Er zijn presentaties van o.a.:
- Chanel: presentatie van nieuwe collectie horloges J 12 met ingelegde exclusieve edelstenen
- Salvatore Ferragamo: een Italiaanse handwerker zal het icoon van de Salvatore Ferragamo handtas ter plaatse vervaardigen in de kleur en in het type leder dat u uitkiest. Een gepersonaliseerde versie wordt alleen exclusief te koop aangeboden in Puerto Banus.
- Rolex: Gómez y Molina joyeros presenteert de laatste nieuwe en gelimiteerde exclusieve collectie van Rolex.
- Cars & art luxury show:
Expositie van 24 Porsches 911 GT2 met ieder een unieke handgeschilderde motorkap.
Expositie van McLaren, Rolls Royce, BMW, Mini, Porsche, Fornasari. Met gratis bar en hapjes.
Expositie van Ascari Race Resort met o.a. een Ferrari F1 uit 1995 waarvan er slechts 3 bestaan in de wereld.
- Jachten
Degustatie bij het restaurant Pravda met een defilé van jachten.

De feestelijke opening ´s avonds was in het bijzijn van de burgemeester van Marbella, mevrouw Angeles Muñoz, een erg aardige dame die we trouwens persoonlijk kennen.

Burgemeester van Marbella mw.Angeles Muñoz tijdens het Marbella luxury weekend
De burgemeester van Marbella, mevrouw Angeles Muñoz (in het midden) tijdens de opening van het Marbella Luxury Weekend.

Hier vindt u enkele sfeerbeelden van de openingsparty en een impressie van de stands de avond nadien.

Hier vindt u enkele sfeerbeelden van een z.g.a. typische zaterdagnacht in Puerto Banus

Het gebeuren kan ons inziens samengevat worden als leuk en gezellig, zoals vrijwel alles hier.

Marbella, 27 mei 2012

Champagne party Mei in Ocean Club Marbella

Alweer de 2de champagne spay party dit jaar in Ocean Club Marbella. Het event vindt plaats telkens de laatste zondag van de maand gedurende de komende zomermaanden.

Hoewel de champagne spray op zich een naar onze mening een toch wat decadent gebeuren is,  is het leuk om het even te bekijken.

"Ocean Club Marbella" in Puerto Banus samen met "Niki Beach Marbella" in Elviria en "Sala Beach" (voorheen Buddha beach) en "Plaza Beach" beide ook in Puerto Banus gelegen zijn de voornaamste beachclubs in Marbella.
Daarnaast zijn er nog tientallen andere populaire strandtenten groot en klein. Zoals o.a. Mistral Beach in Puerto Banus, Bono´s beach in Las Chapas Playa en the Beachhouse in Elvira om slechts enkele te noemen.

Ocean Club Marbella is naar onze persoonlijke mening de gezelligste beachclub van de grote 4, wegens het ruimtelijke karakter en het grote zwembad. Deze succesrijke beachclub is trouwens eigendom van een Belgische familie uit het Antwerpse en wordt ook door hen gerund.


Ocean Club Marbella: Champagne party May op 27/05/2012

Enkele sfeerbeelden vindt u hier.

Marbella, 25 mei 2012

Medina Azahara in Cordoba uitgeroepen tot Europees museum van 2012

Het archeologisch complex “Medina Azahara” op enkele kilometers van de stad Cordoba in Andalusië werd onlangs bekroond tot Europees museum van 2012 uit een selectie van 46 museums.

Medina Azahara

Van het “Medina Azahara” (de schitterende stad) resten vandaag slechts de ruïnes van een versterkte Moorse paleisstad gebouwd tussen 912 en 961 die maar liefst 112 hectaren besloeg en waarvan nu ongeveer 10% is blootgelegd.

Cordoba

Cordoba was tussen de 8ste en 11de eeuw de op een na grootste stad ter wereld met 500.000 inwoners en het intellectueel en cultureel centrum van het westen.
Cordoba is met zijn vele Romeinse en Moorse historische bouwwerken en gezellige oude stad een van de parels van Andalusië. Later zullen we in een artikel volledig gewijd aan Cordoba terugkomen op haar bezienswaardigheden.
Cordoba ligt op ongeveer 2uur rijden van Marbella en is een bezoek meer dan waard.

Marbella, 24 mei 2012

Marbella: Hotel Puente Romano 2012 - Summer Concerts

We verwachtte al verwend te zullen worden met het Marbella Starlite Festival, maar ze doen er in Marbella nog een schepje bovenop.

In het prachtige decor van de Puente Romano in Marbella en haar tennisclub zullen volgende wereldsterren deze zomer de volgende openlucht live concerten geven:

Sting

Op 30 juni in Marbella

Gloria Gaynor & Sister Sledge

De iconen van de disco soul.
Deze Souldiva´s worden ingevlogen in Marbella vanuit New York en Philadelphia voor slechts 1 spectaculaire nacht.
Op 7 juli ek. in Marbella

Bryan Ferry

De live show zit vol klassiekers uit zijn tijd bij Roxy Music en uit zijn solo carriere.
Op 20 juli ek. in Marbella

Disco under the Stars

Een nacht vol discoklassiekers met Nile Rogers, Odyssey, Jaki Graham en CHIC
Op 3 augustus ek. in Marbella

Chaka Khan

De koninging van de Funk en 10-voudig Grammy Award winnares.
Op 14 augustus ek. in Marbella

Tickets van 30 € tot 250 € bij Ticketmaster network of Tennis Club of Puente Romano Hotel in Marbella.

Marbella, 15 mei 2012

Starlite Festival in Marbella – een muzikaal en gastronomisch festijn!

Naar verluidt zou dit het eerste festival in Spanje zijn waar muziek en gastronomie wordt gecombineerd.

Het ontstaan van het Starlite Festival

30 jaar geleden kwamen 3 visionairs bij elkaar om in Marbella een natuurlijk auditorium te creëren. Deze mannen waren: Prins Alfonso Hohenlohe (de oprichter van het Marbella Club hotel), Julio Iglesias en Plácido Domingo.

La Cantera de Marbella

De marmergroeven “La Cantera de Marbella” waar men het marmer haalde voor de bouw van Puerto Banus bleek een geschikte plek. De marmergroeve ligt tegen de “La Concha” berg die deel uitmaken van het Sierra Blanca massief. De groeve ligt boven het centrum van Marbella met panoramisch uitzicht op Marbella, de kust en de Middellandse Zee.

Wereldsterren in Marbella

Het is niet bekend waarom in de jaren negentig “La Cantera de Marbella” in onmin geraakte. Feit is dat menige grote zomerconcerten tot en met vorig jaar plaatsvonden in o.a. de tennisclub van het Puente Romano hotel. Wereldsterren zoals Michael Jackson en zelfs zeer recentelijk gaven George Benson, Lionel Richie, Kool & the Gang, Earth, Wind & Fire, Tom Jones en vele andere er hun hemels live concert. Ook op andere plaatsen zoals de stierenarena in Marbella of o.a. in Buddha beachclub werden live concerten ten beste gegeven met o.a. de wereldsterren Seal, Brian Ferry, de Gipsy Kings, Imagination en Rose Royce.

Openluchtconcerten

Zoals sommige internationale grote voetbalclubs hun winterstage in Marbella houden omwille van het uitstekende winterklimaat, oefent Marbella een grote aantrekkingskracht uit op de sterren omwille van haar stabiele zachte warme en neerslagvrije zomers, zodat concerten er steevast in de openlucht kunnen plaatsvinden en de toeschouwers desgewenst in galakleding kunnen verschijnen zonder zich zorgen te hoeven maken over hoe het weer zal worden.

3de editie van het Starlite Festival Marbella

Deze zomer zal met 14 concerten met internationale en nationale sterren gedurende 30 dagen de glorie van het Starlite Festival herleven.

Het Starlite Festival zal eindigen met het Starlite Gala een van de meest belangrijke Benefiet Gala´s van Spanje met als gastheer Antonio Banderas (die trouwens ook een villa heeft in Marbella.)

Starlite Village Marbella

Het auditorium en bijbehoren van “La Cantera de Marbella” wordt weer hersteld in zijn oude glorie en naast de concerten zijn er nog 150 spektakels en meer dan 100 uren muziek door de beste DJ´s gepland.
Voorafgaand aan het concert kan er in de VIP locaties een drankje genuttigd worden en na het concert kan er de afterparty losbarsten.

De Starlite Village op 1.500m2 herbergt o.a.
Ruime lounge waar tot in de vroege uurtjes kan gefeest worden
2 centrale bars en 4 hoeklocaties om te socialiseren
Bistro, bar, restaurant en ChillOut
Catering stands
Sponsor stands
VIP zone
Meer info vindt u op starlitefestival.com

Marbella Concertagenda 2012

Hoewel de lijst van concerten nog niet volledig is, zijn volgende concerten reeds gepland:

George Benson: 14 juli
Roger Hodgson: 16 juli (enig concert in Spanje)
Christopher Cross: 27 juli (enig concert in Spanje)
Hugh Laurire: 29 juli (eerste concert in Spanje)
Miguel Bosé: 2 augustus
Rosario, Lolita y Antonio Carmona: 3 augustus
Raphael: 11 augustus
Julio Iglesias: 12 augustus
Estopa: 14 augustus

De prijzen starten bij 40 € en tickets kunnen geboekt worden bij o.a. Ticketmaster en El Corte Ingles.

George Benson

Tienvoudig Grammy Award winnaar Jazz guitarvirtuoos bekend voor de mix van Jazz, Pop en R&B en o.a. de wereldhits:
Give Me the Night
Turn Your Love Around
One More Time
Love X Love
Kisses In the Moonlight
En zovele andere
Een show van George Benson en zijn orkest, die we gelukkig zelf al enkele malen in Marbella mochten aanhoren is gewoonweg fenomenaal.

Julio Iglesias

Beter bekend van de meer romantische ballades heeft Julio Iglesias meer dan 300 miljoen platen verkocht wereldwijd in 14 talen en behoort tot de top 15 best verkopende artiesten ooit. Julio Iglesias heeft een villa in het gebied van Marbella (Ojén) en trouwde in Marbella met zijn Nederlandse vrouw in 2010 na een 20-jarige relatie.

El Bulli Catering

Voor de eerste keer herbergt een festival een openlucht restaurant waar het beste van de Spaanse gastronomie u geserveerd zal worden door “El Bulli Catering” van de Michelinster chef Paco Roncero, die deel uitmaakte van het befaamde 3-sterren "El Bulli" restaurant dat meerdere malen uitgeroepen werd tot het beste restaurant ter wereld voordat het zijn deuren sloot.
45.000 tapas zullen speciaal gecreëerd worden voor dit festival. (vanaf 5 €)
Ook Chef Dani García maakte trouwens deel uit van El Bulli, en heeft sinds enkele jaren een nu 2-michelinsterren restaurant “Calima” in Marbella en enkele gespecialiseerde restaurants zoals “La Moraga” in Puerto Banus.

Costas & Casas wenst u een zeer aangenaam verblijf in Marbella!

Marbella, 28 april 2012

Puerto Banus in april (vervolg)

Puerto banus auto´s in de Spaanse driekleur
Drie auto´s geparkeerd in Puerto Banus vormen samen de Spaande driekleur

Majestueus jacht in Puerto Banus
Nogmaals het majestueuze jacht in Puerto Banus

Rolls Royce in Puerto Banus
Een bijzondere Rolls Royce in Puerto Banus, eentje waarvan de eigenaar blijkbaar niet de intentie heeft die ooit nog te verkopen? N.B. we kennen de eigenaar hij is een klant van ons en een trouwens erg aardige gentleman.

Marbella, 27 april 2012

Een superjacht is net aangemeerd in Puerto Banus

Een superjacht is net aangemeerd in puerto banus
Een superjacht is net aangemeerd in Puerto Banus - Marbella

Marbella, 21 april 2012

Puerto Banus in april

Mooie jachten, mooie auto´s, mooie vrouwen en heel de week 23 á 27ºc dus strandweer!

Puerto Banus
Puerto Banus, alles in 1 beeld

Jacht in Puerto Banus

Een jacht in Puerto Banus

Puerto Banus met zicht op de La Concha berg, Golden Mile in Marbella
Puerto Banus: zicht op de La Concha berg en de Golden Mile van Marbella

Marbella, Paaszondag 8 april 2012

Het zomerseizoen is aangebroken in Marbella!

Semana Santa

De “Semana Santa” zit erop. De ”heilige week” met de 2 feestdagen Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Een “Semana Santa” waarin veel Spanjaarden vrij nemen en dat is altijd goed te zien in Puerto Banus en Marbella waar de straten en restaurants goed gevuld waren.

Aan de andere traditie; dat het “slecht weer” is in Spanje in de “Semana Santa” werd ook dit jaar jammer genoeg geen afbreuk gedaan. Hoewel toch een graad of 10 warmer dan in de Benelux was het voor hier vaak onaangenaam weer, dikwijls grijs en een frisse wind met af en toe wat regen. Zaterdagnamiddag sloeg het weer om en we noteren nu een heerlijke 23ºc met een blauwe lucht zoals het hoort. De mensen liggen weer op het strand en de strandtenten zitten lekker vol deze zondag.  Een dag die in weze amper verschilt van zowat iedere voorbije dag in hartje winter.

Droogste winter in Spanje sinds 1940

Sinds Pasen vorig jaar tot nu hebben we dus ongeveer slechts een dag of 15 gehad die niet compleet zonnig waren met deels regen. 350 dagen mooi weer dus en op hooguit een paar dagen na in april zal er tot eind oktober of november ook niets meer bijvallen. Ondanks dit staan de waterreservoirs nog voor 75% vol, hoewel die altijd een flinke knauw krijgen in de zomer door de toeristen. Daar waar het in de Benelux bij wijze na 3 dagen droogte de natuur zijn hoofd al laat hangen, blijft hier deze gedurende een heel jaar zon en droogte groen zien en bloeien. De flora heeft hier diepe wortels en de bergen geven water af. Toch goed geregeld allemaal?

Een Vrolijke Pasen aan iedereen (en bedankt voor die bloemen).

Marbella, 16 maart 2012

Herbie, de Dolle Kever gesignaleerd in Marbella

Herbie de Dolle Kever in Marbella
Herbie, de Dolle Kever gesignaleerd in Marbella


Marbella, 15 maart 2012

De San Pedro de Alcantara tunnel is bijna af!

De ondertunneling van de A-7 kustweg die door de gemeente San Pedro loopt is eindelijk bijna een feit en is voorzien te worden geopend voor het verkeer nog voor deze zomer.

Grote wegwerkzaamheden om een vlotte doorstroming te verkrijgen
Omdat de kustweg langsheen het centrum van San Pedro liep stonder er stoplichten en dit was dan ook de énige plek tussen Malaga en Gibraltar waar er bijna steeds langzaam rijdend verkeer was met een oponthoud variërend van enkele tot 10 minuten. Hoewel dit een lachertje is in vergelijking met bijna overal in heel België en Nederland vond men dit toch te veel. Verbeterede rondwegen en rotondes werden aangelegd met als kers op de taart de 1 kilometerlange ondertunneling van de A-7 langsheen het centrum van San Pedro.

Waardevermeerdering vastgoed ten westen van San Pedro
Ongetwijfeld zal dit een groot positief effect hebben op het vastgoed ten westen van San Pedro, dat ten tijde van en door de file bijna steevast stiefmoederlijk werd behandeld door de meeste kopers.

Boulevard en park in San Pedro
Op het bovengrondse gebied van 90.000m2 met beperkt lokaal verkeer zal o.a. een wandelboulevard en park worden aangelegd en zou dit jaar nog moeten voltooid zijn.

Marbella, 19 februari 2012

Het zalig mircroklimaat van Marbella

Heel Europa kraakt al een maand onder sneeuw en ijs of bibbert minstens nog na onder winterse buien. Terwijl de koude zelfs doortrok tot de zuidelijkse puntjes van Europa en Noord-Afrika, genoot men in Marbella vanop een terrasje aan zee van de weldoende zon.

Alle mensen die bij ons langskomen, zowel hen die hier voor het eerst komen als hen die hier al jaren frequent komen, kunnen het zich maar moeilijk voorstellen of het blijft telkens weer verbazen; wat een verschil in weer het kan zijn op slechts 2-uurtjes vliegen afstand.

Puerto Banus in de winter
Puerto Banus in februari...en ook de catamaran vaart al tussen Puerto Banus en Marbella centrum
De 2 muzikanten zijn trouwens goede gitaristen en zangers die je er regelmatig tegenkomt
en steevast zorgen voor ambiance (het lijkt net alsof je in Spanje bent)

Marbella´s microklimaat in praktijk:

Neerslag

Aan de Costa del Sol begint het Meteorologisch jaar op 1 oktober. Neerslag valt meestal uitsluitend in de periode van eind oktober tot eind april. In april is er meestal een korte periode met buien, maar nadien valt er zelden nog een spatje tot ergens in oktober en ontwaken we iedere dag onder een stralend blauwe hemel. Gewoonlijk valt de meeste neerslag in november nadien gevolgd door meest stralend weer op een paar dagen per maand na.

Sinds 1 oktober van dit jaar zijn er nu 142 dagen gepasseerd, daarvan waren er ongeveer slechts 10 waar er geheel of gedeeltelijk regen viel en die niet geheel zonnig waren. Dat maakt 132 dagen stralend blauwe lucht en overdag heerlijk aangename temperaturen.
En de winter is nog niet voorbij!

Temperatuur in de winter

Hoewel we ook in Marbella, zoals in heel Europa, dit jaar een kouder jaar hadden dan normaal, lagen de dagtemperaturen hartje winter tussen 16 en 23º.

+/- 18º Gemiddeld deze winter lijkt misschien niet veel voor sommige, maar dat is in de schaduw, (toch evenveel als in juli en augustus de voorbije 2 zomers in de Benelux). Onder de Zuid-Spaanse zon ligt de gevoelstemperatuur dan makkelijk op 25º en meer. Dit terwijl er kouderecords gebroken werden in de rest van Europa, met meermaals een gevoelstemperatuur van -20º…of 45º verschil en dit over een lange periode.

Temperatuur in de zomer

Veel mensen kopen in Marbella vaak om in de winter en het tussenseizoen te genieten van warmte, licht en zon en veel van hen hebben het idee dat het in de zomer dan toch te warm zou zijn. Niets is minder waar, want heel de zomer lang, zeg maar van juni t/m september, 4 maandenlang ligt de temperatuur in Marbella vrijwel stabiel op 32º overdag. Net achter de bergen of aan andere plaatsen aan de Costa(s) is het dan meestal 10 graden warmer en dat is inderdaad te heet. Bovendien is deze 32º is niet hetzelfde als 32º in de Lage Landen, waar het vaak boven de 20º al klef aanvoelt. Hier heerst een droge warmte door de lage luchtvochtigheidsgraad en de zachte bries, en dit allemaal dankzij het microklimaat van Marbella, dat zorgt voor milde aangename temperaturen zomer én winter.

Hier doen wij het voor!

Copyright: Costas & Casas 2012

Marbella,  4 februari 2012 

Promotie McLaren in Puerto Banus

McLaren in Puerto Banus Marbella

Promotie van McLaren en bontmantels op 4 februari jl. (11u ´s avonds en buiten!) 

 Copyright: Costas & Casas 2012

Marbella, 21 januari 2012

Excursie naar het meer van Almogia

Amandelbloesems

Iets eerder dan normaal door het aanhoudende warme en zonnige weer van de laatste maanden staan de Amandelbloesems weer in bloei.
(gevoelstemperatuur + 25º t.o.v. in de Benelux -20º)

Vorig jaar waren we eigenlijk net te laat en waren het op het einde van de bloei. Toen reden we langs o.a. Tolox, EL Burgo en Ronda. Dit jaar kozen we de regio van Almogia (net boven Malaga) en de weg naar Antequera.

Over Antequera zullen we later een apart artikel schrijven. Het is een prachtig historisch stadje. Met een schitterende Moorse burcht, omwalling, kraaknette straten en pleinen. Zelden vindt men zoveel kerken en paleizen op zo´n kleine oppervlakte. Het is een bezoek meer dan waard.

Costa del Sol = Winter Wonderland

Het stuwmeer van Almogia

Almogia meer almendros bloeiende ammandelbloesems
Het stuwmeer van Almogia "Embalsa de Casasola - Málaga" met bloeiende amandelbloesems


almogia ezelkoets
Een ezelkar aan de boord van het meer van Almogia


almogia highlands
Het meer van Almogia...het zou zo een plaatje kunnen zijn uit de Schotse Highlands, maar dan zonder de kou en regen.


almogia boomgaard
Een boomgaard op de weg tussen het meer van Almogia en Antequera.
Een oude olijfboom, Sinaasappelboomjes met nog sinaasappelen en de bloeiende amandelbomen, allen badend in een prachtig winterlicht.
Costa del Sol...Winter wonderland!


almogia romeinse brug
De Romeinse brug "Puente Romano Las Palomas" uit de eerste eeuwn n.c. en gerestaureerd inde XVIII eeuw, over het riviertje "Campanillas" die het stuwmeer van Almogia voedt.

Tip: als u een uitstapje zou doen langs deze streek naar Antequera, neem dan ook de tijd om het natuurfenomeen in "El Torcal" te bezoeken indien tijd genoeg, want "El Torcal" kan men kiezen voor urenlange wandelingen langsheen bijzondere rotsformaties (Lijken op opeengestalpelde pannenkoeken).
Copyright: Costas & Casas 2012

Marbella,  januari 2012 

B.T.W.-verlaging op nieuwbouw woningen in Spanje

De B.T.W.-verlaging op nieuwbouwwoningen van  8% naar 4% wordt door de nieuwe Spaanse regering verlengd tot eind 2012.

Marbella,  31 december 2011 

Oudejaarsdag in Puerto Banus - Marbella

Puerto Banus Marbella oudejaarsdag op het strand
Oudejaarsdag op het oostelijk strand van Rio Playa in Puerto Banus - Marbella
Moet er nog zand zijn?

Oudejaarsdag in Puerto Banus Piu Caro
De laatste dag van het jaar gezellig doorbrengen op het terras van het café/restaurant "Píu Caro"
op de Benabola boulevard in Puerto Banus - Marbella

Oudejaarsdag in Puerto Banus Belvedere
...of op het terras van het café/restaurant "Belvedere", dezelfde boulevard in Puerto Banus.

Wat moet een mens nog meer hebben?

Aan allen een prettig uiteinde en een goed begin van 2012!

Copyright Costas & Casas 2011

Marbella, 20 december 2012 

 Prettige Feestdagen en een gelukkig 2012

 Prettige Feestdagen!

 Copyright: Costas & Casas 2011

Marbella,  12 oktober 2011 

Rene Froger en Peter van der Vorst in Puerto Banus - Marbella

Rene froger en Peter van der vorst in puerto banus
Peter van der Vorst en Rene Froger in Puerto Banus voor de opname van het TV-programma "van der Vorst Ziet Sterren"


Peter van der vorst en Rene froger in puerto banus
Rene Froger en Peter van der Vorst in Puerto Banus.

Als het werk het toelaat proberen we om dagelijks een wandeling te maken door Puerto Banus en zo komen we vaak bekende personen tegen. Hier waren we net te laat om een goede foto te maken omdat de cameraploeg werd gesommeerd door een bewaker om eerst een vergunning in de toren aan te vragen om te mogen filmen.
Zo liepen we in het verleden letterlijk tegen het lijf, hingen aan de bar of tafelde naast hen, sommige meermaals omdat ze hier een tweede woning hebben o.a.: Kroonprins Willem-Alexander en Princes Maxima tijdens een uitje in een plaatselijke pianobar samen met o.a. Rene Froger, Reinout Oerlemans en Danielle Overgaag, getafeld naast Tom Cruise, Daphne Dekkers, Paul de Leeuw, Gerard Joling, Hans Kazan, Jeroen van der Boom, Harry Lagman (JR uit Dallas), Dustin Hoffman, Hugh Grant, Kevin Sorbo (Hercules uit de serie), Frank Van Hecke (Belgische politicus), Marc Verwilgen (Belgische minister), Willy Steveniers (Belgische basketball legende), David en Victoria Beckham, Tatjana Simic (bekend van Kees Flodder uit de serie en 16x op de Playboy cover), Joyce de Troch (Vlaamse tv-persoonlijkheid en 2x op de Playboy cover), Katie Price (pin-up model Jordan), Luc Nilis, Marc de Gryse, Marco van Basten, Oliver Kahn, Luca Toni en veel andere bekende uit de Europese voetbalwereld enz... steeds bij bij puur toeval op de zeldzame keren dat we vrije tijd hebben, omdat we liefst van al een mooie villa of mooi appartement vinden. 

 Copyright: Costas & Casas 2011

Marbella,  11 oktober 2011 

Lekker genieten van het strand in Puerto Banus - Marbella

Puerto Banus Marbella Benabola beach by costas & casas
Het westelijk strand in Puerto Banus gezien vanop de Benabola boulevard 

 Copyright: Costas & Casas 2011

Marbella,  1 oktober 2011 

Lekker decandent in Puerto Banus - Marbella

champagne op ferrari bij sinatra bar in Puerto Banus Marbella

Ferraririjders houden omstreeks middernacht een champagne pit-stop bij de Sinatra Bar in Puerto Banus - Marbella.
(Please do not try this at home, rond deze tijd van het jaar)

ferrari´s rijden weg bij sinatra in Puerto Banus Marbella

De Ferrari´s vertrekken weer bij de Sinatra Bar in Puerto Banus

Copyright: Costas & Casas 2011

Marbella,  9 september 2011 

Zonsondergang en zonsopgang in Marbella

sunset gibraltar met horizontale wolkenlijnen web
Een bijzondere zonsondergang gezien vanuit Marbella naar Gibraltar toe vanwege de perfect horizontale wolkenslierten over de Middellandse Zee.
 Sunset over Marbella by Costas & Casas
Zonsondergang vanuit Marbella naar de baai van Marbella toe.

marbella just before sunrise by costas & casas
Marbella juist voor zonsopkomst

marbella sunrise 1
Zonsopkomst over de baai van Marbella

Zonopkomst boven Marbella
Zonsopkomst boven Marbella. Tussen net voor het opkomen en deze foto liggen slechts enkele minuten.
Merk op dat het zomerpaleis (linksonder) van de Saoudische Koninklijke familie de eerste zonnestralen opvangt.

Copyright: Costas & Casas 2011

Marbella, 19 augustus 2011 

Spaanse BTW verlaging van 8% naar 4% tot 31/12/2011

Beste klanten,

Misschien heeft u het heugelijke nieuws al vernomen, maar sinds vandaag vrijdag 19/8 wordt de Spaanse BTW op nieuwbouwwoningen tijdelijk verlaagd van 8% naar 4% tot 31/12/2011. Wellicht dat de geplande Spaanse parlementsverkiezingen binnenkort daar voor iets tussen zitten, maar het is mooi meegenomen.
Dit geldt uiteraard slechts voor nieuwbouwwoningen waar de akte voor die datum wordt gepasseerd.

Zoals u weet is Costas & Casas gespecialiseerd in woningen die een bijzonder goede locatie/kwaliteit/prijsverhouding hebben vooral in het exclusieve gebied van Marbella - Benahavis en Estepona.
Hoewel in heel Spanje er een overaanbod van nieuwbouwwoningen is, en waarvoor de btw maatregel ook zal zijn bedoeld om dit te verlagen, zijn de nieuwe en goede woningen in de omgeving van Marbella de laatste jaren eerder schaars gezien er sinds 2006 geen nieuwe projecten meer opgestart zijn en de laatste jaren slinkt dan ook de voorraad. Vooral nu de prijzen sinds vorig jaar zijn verlaagd met ongeveer 30% tot zowat hun bodemprijs. (bij sommige gaat er geen cent meer af, bij andere kan u nog altijd een extra korting bedingen) loopt de verkoop goed en in de meeste complexen is al lang alles uitverkocht of bijna.
De vraag is hier duidelijk groter dan het aanbod.

Met deze extra btw-stimulans mag u er zeker van zijn dat eind dit jaar er geen goedkope goede nieuwe woningen meer zullen zijn in het gebied van Marbella e.o.
De gehele markt zal dan bestaan uit slechts de onverkoopbare nieuwe woningen wegens verwaarlozing en/of slechte locaties en goede wederverkopen, duurder aangekocht en daarom te koop aangeboden aan (veel) hogere prijzen dan waarvoor u nu een nieuwe woning kunt kopen.
De kopers die zich nu een goedkope nieuwe woning aanschaffen zullen er zeker de eerste jaren of decennia van genieten alvorens sommige zullen overgaan tot wederverkoop, meestal omdat ze upgraden.
Wij noch onze advocaten die hier al 40jaar actief zijn hebben ooit een klant met verlies weten verkopen, onroerend goed is altijd al de meest zekere beleging geweest.

Als u er aan denkt om een woning in en om Marbella aan te schaffen omdat de tijd rijp is en u wil genieten van warmte, licht, kleur en een aangename levenstijl dan is nú het moment aangebroken.

Met zonnige groeten.

Copyright: Costas & Casas 2011

Marbella,  kerstavond 24 december 2010. 

Kerstavond Puerto Banus zicht op Straat van Gibraltar Copyright Costas & Casas

Zonsondergang (18.30u.!) op kerstavond vanaf de Benabola wandelboulevard in Puerto Banus - Marbella met zicht op de Straat van Gibraltar.
Een mooiere kerstverlichting is nauwelijks denkbaar.

Copyright: Costas & Casas 2010

Marbella,  2 juli 2010. 

Cruise ship "The World" doet Marbella - Puerto Banús aan

Één van ´s werelds meest luxueuze cruise schepen "The World" ging enkele dagen voor anker in Puerto Banús - Marbella op zijn wereldreis.

Cruise ship the world in Marbella

Cruise ship "The World" dat hier afvaart van zijn bezoek aan Puerto Banús, met op de voorgrond de terrasjes aan de Benabola boulevard aan de havenmonding. 

Marbella, Juli 2010. 

Concertagenda zomer 2010 in Marbella - Costa del Sol summer events 2010

Traditiegetrouw treden weer tal van internationale artiesten op gedurende de zomer in Marbella.  Alle concerten zijn gepland plaats te vinden in openlucht gezien een bui in de zomer extreem zeldzaam zou zijn.

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de belangrijkste concerten:

Bryan Ferry (Roxy Music)  -  Marbella Club  -  9 juli
Bryan Ferry treed op ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de opening van de juwelierszaak Stephen Webster in Puerto Banus.

Quote van Bryan Ferry: "Marbella has a wonderul location, in one of the loveliest parts of the Mediterranean.  I love visiting Spain and enjoy all aspects of Spanish culture. I also love being by the sea, and I have stayed in some wonderful hotels in the area - the Marbella Club having particularly fond memories for me."


Imagination  -  Buddha Beach in Puerto Banús  -  17 juli

Seal  -  Stierenarena in Marbella  -  23 juli

Julio Íglesias  -  La Malagueta in Málaga  -  28 juli 

Dance band Faitless  -  Stierenarena Puerto Banús -   31 juli

The Drifters  -  Buddha Beach in Puerto Banús  -  31 juli

Kool & Gang  -  Tennisclub Puente Romano Marbella  -   6 augustus

Gipsy Kings (Manolo & Lito) - Buddha beach Puerto Banús - 6/7/8 aug.

Rose Royce  -  Buddha Beach in Puerto Banús  -   21 augustus
V.w.b. de concerten in Buddha Beach, een boutique beach club, kan men genieten van een optioneel buffet.

Motown night  -  Polo House in Marbella              
Iedere zaterdagavond (start na diner. Ambiance verzekert)

Marbella,  juni 2010. 

Lambo en Lambo 1 in Puerto Banús

In Puerto Banús zie je het hele jaar door luxe- en sportauto´s, sommige van hen hebben een uniek nummerbord, zoals deze hieronder...

Puerto Banus Lamborghini

Puerto Banús: twee Lamborghini´s beide met een uniek nummerbord

Marbella,  31 maart 2010. 

Semana Santa in Marbella

De week voor Pasen noemt men in Spanje de "Semana Santa" (De heilige week). Deze gaat gepaard met vele religieuze optochten en processies in ieder dorp en stad.
In tegenstelling met bij ons is "Goede Vrijdag" hier een feestdag, terwijl tweede Paasdag hier een werkdag is. Traditioneel is de Semana Santa de week waarin bijna alle Spanjaarden de hele of een gedeelte van de week vrijaf nemen en het startschot voor het begin van het nieuwe toeristische seizoen.

Fantastisch weer

Aan de Costa del Sol is het trouwens prachtig weer, alle terrasjes zitten vol, zonnekloppers liggen op het strand en in Puerto Banús is het heel de week gezellig druk, met vanaf donderdag tot zondag pieken dat men over de koppen kan lopen. De meerderheid van de bezoekers zijn Spanjaarden uit hoofdzakelijk het nog gure en koude Madrid en Noord-Spanje, aangevuld met buitenlanders uit alle windstreken. 
la pesquera Puerto Banus Marbella
Chiringuito La Pesquera in Puerto Banús te Marbella in de Semana Santa 2010

 Copyright: Costas & Casas

Marbella,  28 maart 2010. 

Costas & Casas op de Second Home Beurs in Utrecht

Van 26 t/m 28 maart 2010 was het weer tijd voor de Second Home Beurs in Utrecht.

Costas & Casas liet zich vertegenwoordigen op de beurs door Sparcs met wie ze een exclusieve samenwerking hebben voor de Costa del Sol inzake beursdeelnames in België en Nederland.

Om bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn zorgen wij altijd voor ondersteuning van het team van Sparcs door onze locale medewerkers uit ons kantoor in Marbella.

Ons net uitgekomen eigen luxe magazine (200pag.) met veel nuttige informatie over Marbella en de Costa del Sol genoot van grote belangstelling en werd alom geprezen. Nog nooit eerder werd een zulk dik informatief en prachtig magazine uitgebracht in Marbella, we zijn er dan ook oprecht trots op.  Dergelijk magazine gecombineerd met onze andere marketinginstrumenten zoals o.a. onze websites, professionele fotografie en presentatie, heeft ook een grote impact bij de verkopers en promotors die meer en meer exclusief gebruik maken van de diensten van Costas & Casas. Hierdoor kunnen wij u steeds meer luxe woningen aanbieden op een exclusieve basis. 

Costas & Casas op de Second Home Beurs
Marco en Hans op de beurs

Costas & Casas is een professionele makelaardij in Marbella die al 15jaar actief is in Marbella en in die tijd een gerenomeerde reputatie heeft opgebouwd en als één van de weinige gegroeid is, mede dankzij honderden tevreden klanten.

Wij waren één van de weinige standhouders op de Second Home in Utrecht, waar u direct praat met de locale makelaar uit Marbella, bij vele wordt u doorverwezen naar een locaal iemand.
Daarbij wonen wij al heel ons leven in Marbella, beter kan men de markt niet kennen.

De meeste locale makelaars (of zij die zich alsdusdanig zo durven noemen terwijl ze niet eens over een kantoor beschikken en/of eigenlijk pure oportunisten zijn) beperken zichzelf gemakshalve tot een heel beperkt gebied van hooguit een paar km2. Daarbuiten wordt hun kennis heel pover, terwijl de hele Costa +/- 900 km2 bedraagt.
Om u een idee te geven van de grootte van het gebied: Alleen Marbella al is 3 x Brasschaat en evengroot als heel Het Gooi, tel daar Benahavís en West-Estepona bij op die qua koperspubliek een geheel vormen, dan is dat alleen al een immens gebied.
Costas & Casas bekijkt voor u bijna de gehele Costa del Sol op basis van uw woonwensen en wij zijn dagelijks professioneel op zoek naar de beste deals.

Wij waren tevens de officiële vertegenwoordiger op de Second Home van een keurselectie van topprojecten.
Bovendien kon u kennismaken met ons exclusief villa Project direct aan het strand in Marbella.

Uiteraard zag u slechts een keurselectie uit ons totale aanbod.

U kunt uiteraard via internet of deze beurs een keuze maken uit het aanbod, maar de praktijk wijst uit dat men uiterst zelden een woning koopt die men selecteerde vanaf een website of op een beurs. U krijgt via internet namelijk nooit een goed beeld van de pro’s en contra’s van de diverse locaties. Iets waar een professionele en ervaren makelaar zoals Costas & Casas wel meteen, in overeenstemming met uw wensen, rekening mee houdt.

Bij Costas & Casas staat het geven van de best mogelijke service voor, tijdens als na uw aankoop op de eerste plaats, hierdoor krijgen wij juist onze goede reputatie.

Hoe wij werken en wat wij voor u kunnen betekenen lichten wij graag toe tijdens een persoonlijk gesprek.

 Copyright: Costas & Casas

Marbella,  6 februari 2010. 

Brug over de Rio Verde in Puerto Banus - Marbella bijna klaar

Het sluitstuk van de wandel- en fietsweg langs het strand (Via Verde) over de Golden Mile van Marbella centrum naar Puerto Banus is er dan eindelijk. Voorheen moest men door de meestal droge bedding van de Rio Verde, over het strand of over de weg (CN-340, nu A7). Nu kan men vanuit de haven van Puerto Banus over de mooie strandpromenada en de brug verder over de Via Verde helemaal tot in het centrum van Marbella.

De brug zou de langste houten hangbrug zijn in Spanje.

puerto banus promenada oost web
Oostelijke strandpromenade in Puerto Banus 

Marbella beachbar aurora web
Chiringuito Aurora aan de oostelijke strandpromenade van Puerto Banus, één van de vele strandtentjes waar men voorbij komt en die het hele jaar door geopend zijn.  (Heerlijk toch om zo op het strand een vieruurtje te nuttigen in putje winter?)

Marbella brug over rio verde met la concha web
De hangbrug in aanleg over de Rio Verde monding in Puerto Banus 

marbella op de brug over de rio verde
Vanop de brug over de monding van de Rio Verde in Puerto Banus 

Copyright: Costas & Casas

Marbella,  januari 2010. 

Ferrari Showroom in Puerto Banus?

"Halve meter hoge sneeuw blijft nog weken liggen in de .........Hoge Venen" (B).
"...Natte sneeuw in Vlaanderen....guur weer en strakke noordenwind..."
(Het Laatste Nieuws 30/01).

Ondertussen in Marbella....business as usual:

Lambo rijdt voorbij Ferrari´s in Puerto Banus
Lambo rijdt voorbij geparkeerde Ferrari´s in Puerto Banus - Marbella


Ferrari Showroom in Puerto Banus
Is dit een showroom van Ferrari?   Nee, het is Puerto Banus.

Copyright: Costas & Casas

Marbella,  januari 2010. 

De grootste make-over in de geschiedenis van de luchthaven van Malaga.


Malaga airport met dagelijks internationale vluchten naar zowat iedere luchthaven in Europa en die jaarlijks 12 miljoen passagiers verwerkt is bijna klaar met de werken die haar capaciteit verdubbeld.

Een nieuwe terminal, en een bijkomende start-en landingsbaan maken haar nu tot één van de leading airports in de regio van de Middellandse Zee.

De nieuwe terminal in avant-garde stijl telt 117 piramidevormige koepels en overspand 250.000m2 met 86 check-in balies en een boarding dock van 240meter en 20 gates.
De terminal zal 18000m2 winkels en 21 catering services tellen.
Uiteraard is ook gedacht aan nieuwe parkeergelegenheid.

De reizigers zullen directe toegang hebben tot de taxi´s, bus en trein. De trein verbindt Malaga stad met Fuengirola. Een doortrekking langsheen de hele kust (grotendeels ondergronds) is gepland. Trouwens wist u dat een snelbus u voor amper +/- 4€ van de luchthaven naar Marbella busstation brengt?

Marbella,  januari 2010. 

Marbella Boulevard - Promenade

De renovatie en uitbreiding van Marbella´s wandelpromenade krijgen vorm.

Meer dan 10 projecten zijn aan de gang om de verschillende boulevards in Marbella verder te renoveren en aan elkaar te linken.

De voetbrug over de Rio Verde die Puerto Banus verbindt met de Golden Mile naar Marbella centrum zal klaar zijn in maart 2010.
De 70 meter lange pijlerloze houten voetbrug over de monding van de Rio Verde zal de langste zijn in zijn soort in Spanje.
Men zal dus vanaf Puerto Banus zonder over een stukje strand te moeten kunnen wandelen of fietsen tot in het centrum van Marbella, bekend als de Golden Mile of de Via Verde.

De werken om de boulevard van San Pedro te verbinden met Puerto Banus zijn goedgekeurd. Omdat bv. het complex Malibu en het hotel Guadalpin direct aan het strand liggen en de Rio Guadaiza er uitmond zullen bruggen gemaakt worden en zo de boulevard van San Pedro verbinden naar Puerto Banus.

De hermodelering en herbedekking van de promenade in Marbella en de Golden Mile naderen het eind van hun werken en zijn klaar in maart 2010.

De monding van de Rio Real ten oosten van Marbella centrum zal ook met een voetgangersbrug overspand worden.

Het einddoel is om langsheen de 27km lange kuststrook van Marbella (bijna evenlang als de helft van de gehele Belgische kust!) één doorlopende wandelpromenade te creëren.

Deze pagina is onder constructie....
Alle vorige artikelen dienen nog van de oude site naar de nieuwe te worden ingevoerd...