We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Malaga

Malaga, Geschiedenis & Traditie

Malaga is de levendige hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de Costa del Sol. Het is de op vijf na grootste stad van Spanje, gelegen aan een riviermonding met een haven waar ook cruiseschepen aanmeren.

Bewogen geschiedenis

Malaga werd in de 8ste eeuw v.c gesticht door de Feniciërs. Daarna werd de stad gedurende een aantal eeuwen bevolkt door Grieken, Carthagers en Romeinen. De Moorse overheersing duurde van de 8ste eeuw n.c. tot 1487. In de eeuwen daarna kende de stad verscheidene bloeiperiodes.

Kastelen en sfeervolle straatjes

Málaga wordt gedomineerd door de heuvel ‘Gibralfaro’ met het ‘Alcazaba’, een Moorse burcht uit de 11de eeuw, en hogerop gelegen het Moorse ‘Castillo’ uit de 14de eeuw, vanwaar een schitterend uitzicht over de stad. Aan de voet van het Alcazaba liggen de restanten van het Romeinse amfitheater. Het oude centrum kenmerkt zich door vele, meestal autovrije, nauwe straatjes, brede winkelstraten en gezellige pleintjes met onder andere de kathedraal in gothische, renaisssance- en barokstijl. In een van de straatjes bevindt zich het Picasso Museum, gewijd een de beroemdste inwoner van Malaga, en de bekende tapasbar ‘El Pimpi’. Tussen het Gibralfaro en de haven ligt een mooie wandelpromenade (Paseo del Parque) met een botanische tuin. Westwaarts bevindt zich de wijk ‘La Malagueta’ en beginnen de stranden.

Malaga is een bruisende en gezellige stad met een rijke geschiedenis en cultuur die zeker een bezoek waard is.

Meer info over Malaga:

Malaga is de op vijf na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga.
In 2010 had de stad een officieel inwonertal van 570.000, en in de stadsomgeving van Málaga wonen in totaal (in 2005) 1.074.057 mensen.

De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol en op slechts 100 kilometer afstand van de straat van Gibraltar.

Málaga wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía” en wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beide uitmonden in de Middellandse Zee.

De stad heeft een zomers Mediterraan klimaat, maar heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden.

De inwoners van Málaga staan bekend als “Malagueños” en in de volksmond soms als “boquerones” (sardines). De meest recente bekende Malagueño is Antonio Banderas.
De stad is kandidaat voor “Europese Cultuurstad 2016”. 

N.B.: Naar onze opinie is Malaga zeker een dagtrip waard. Ze is erg mooi, verzorgd en er hangt een bijzondere sfeer. Het historische stadscentrum met zijn oude straten met mooie gekleurde huizen. Er zijn tal van bezienswaardigheden: De brede boulevard (Paseo del Parque). De kathedraal en het Alcazaba (Moorse burcht) en zijn omgeving.  Het Romeins theater, etc...
Het loont ook de moeite om naar het Castillo Gibralfaro te rijden dat op een berg net boven het standscentrum ligt, vanwaar heel mooie uitzichten.
Vooral op zondagnamiddag kan men er overal rustig wandelen en zo mijd men, het bijna altijd, drukke verkeer in en om de stad, tijdens de werkweek.

Malaga stad
  • Eenieder die in Malaga is geweest kan het beamen. Men komt er graag terug. Het heeft die unieke sfeer van een gezellige kosmopolitische stad met een drieduizendjarige geschiedenis waar oud en nieuw harmonieus samengaan en steeds meer en meer internationaal gewaardeerd wordt en sterk aan populariteit wint.
  • De hogervermelde haven van Malaga is een belangrijke attractie op zichzelf, niet alleen voor de lokale bevolking, maar ook voor de vele internationale toeristen die hier aanmeren met enkele van 's werelds grootste cruiseschepen
  • In het indrukwekkende en toeristvriendelijke Muelle Uno-gedeelte van de haven is het heerlijk vertoeven. Dit havengebied heeft mogen genieten van een aanzienlijk investerings- en opwaarderingsplan. Naast een luxe jachthaven biedt de Muelle Uno tal van kwaliteitsvolle designerboetieks, klasse restaurants en bars met gezellige terrasjes, het Pompidou museum en allerlei kind- en familievriendelijke attracties. Meteen moeten we ook het met een Michelin-ster bekroonde José Carlos Garcia restaurant vermelden dat hier gevestigd is. 
  • Op slechts een korte wandeling van de Muelle Uno ligt het populaire en bruisende historische stadscentrum van Málaga, waar u uren door de straten en steegjes kan slenteren of zich kan laten welgevallen in de vele gezellige restaurants en tapasbars. Ook bevinden zich hier de winkels van enkele grotere merken en ketens. Uiteraard zijn ook tal van andere zeer aantrekkelijke bezienswaardigheden zoals de de kathedraal van Malaga, het Romeinse amfitheater, het Alcazaba en het Gibralfaro burcht en de vele topmuseums zoals o.a. het Picasso museum en het Carmen Thyssen museum. 
  • In deze moderne, toonaangevende en levendige stad heeft u bovendien een ruime en rijke keuze aan musea, kunsttentoonstellingen en culturele en historische evenementen steeds binnen handbereik.

Copyright: Costas & Casas