We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Estepona

Estepona: een badplaats met historie aan de Costa del Sol

Estepona haar ligging

Estepona is een stad in de Spaanse provincie Málaga, in de regio Andalusië, met een oppervlakte van 137 km² en telt ongeveer 70.000 vaste inwoners.
Het bezit een kustlijn van 21 km, waaraan 17 stranden liggen.

Zoals aan de rest van de Middellandse kust, heeft de tijd zijn sporen achtergelaten met restanten uit de Prehistorische, Fenicische, Carthaagse, Romeinse, Visgotische, Byzantijnse, Moorse en Christelijke tijden.

Al die tijd werd dit gebied gedomineerd door twee grote geografische bakens: Sierra Bermeja en de Middellandse zee.

Sierra Bermeja, ook wel de rode berg genoemd, vanwege zijn rode gloed, vooral bij ondergaande zon, door de grote hoeveelheid aan ijzererts die ze bevat. Zij maakt deel uit van een bergketen die in combinatie met de Middellandse Zee, Marbella en Estepona hun wereldvermaard microklimaat bezorgen.

Estepona centrum

Estepona heeft ook een jachthaven met 443 ligplaatsen. De jachthaven ligt aan de uiterste westkant van het stadscentrum. Er zijn meedere restaurantjes en bars gevestigd, en op zondag wordt er de wekelijkse markt gehouden.

Recentelijk werd de wandelboulevard gerenoveerd, die zich enkele kilometers uitstrekt langs het brede zandstrand. Net achter de boulevard ligt het oude stadscentrum met smalle straatjes en pleintjes.

Het oude centrum van Estepona herbergt een eeuwenoude geschiedenis en heeft de karakteristieken van een typisch Andalusisch stadje. De streek is een toeristische trekpleister vanwege de uitstekende stranden en haar talrijke voorzieningen.

Estepona centrum ligt ongeveer in het midden van de gehele oppervlakte. Ten oosten van het centrum sluiten de urbanisaties aan bij de gemeente Marbella. Hier bevinden zich meerdere luxueuze urbanisaties en golf resorts die perfect aansluiten met die in Marbella en Benahavis.
Om die reden hebben wij dit luxueuze gedeelte van het onroerend goed te koop in Oost-Estepona vermeld onder Marbella op onze website.