We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Elviria, Marbella

Elviria: rustig, ontspannen en comfortabel woonparadijs aan de zee in Marbella 

Elviria in Oost-Marbella is een groot residentieel district, compleet met gemeentehuis, kerk, postkantoor, scholen en veel vrijetijdsfaciliteiten, voorzieningen en populaire locaties aan het strand. Het strekt zich uit van de urbanisaties Hacienda Las Chapas tot Cabopino (het meest oostelijke punt van Groot Marbella), tot het El Rosario-district van Marbella.

Voor velen is de ligging ideaal, omdat het slechts 15 minuten van het centrum van Marbella ligt en eveneens gemakkelijk te bereiken is vanaf de luchthaven van Malaga, op ongeveer een half uurtje rijden.  Elviria geniet van een ontspannen sfeer en heeft een uitgesproken internationaal karakter. Het is een rustig en veilig district met pittoreske, met bomen omzoomde straten, dennenbossen en wijken met lage bouwdichtheid.

Strandzijde

Aangezien een groot deel van Elviria aan het strand ligt, bevinden veel woningen zich op loopafstand van wat vaak wordt beschouwd als de beste stranden aan de Costa del Sol. En bijgevolg liggen de meeste woningen dus ook op loopafstand van een overvloed aan stijlvolle strandbars en -clubs, chiringuitos en luxe hotels waar dit gedeelte van de Costa del Sol net zo bekend om staat. Perla Blanca, The Beach House, Nikki Beach, chiringuito El Laurel en het exclusieve Don Carlos Hotel zijn slechts enkele van de klinkende namen die zich hier bevinden.

Maar liefst drie 5-sterren hotels zijn hier gevestigd: Marriott's Marbella Beach Resort, het reeds genoemde Don Carlos Leisure Resort & Spa, en het Vincci Seleccion Estrella del Mar. Alle drie beschikken ze over een ruime keuze aan faciliteiten en diensten waarvan u ook kunt genieten.

De kleine maar zeer aangename jachthaven van Cabopino biedt een bijkomende selectie restaurants en bars en uiteraard aanlegplaatsen voor motorboten en jachten. Het is een perfecte plek voor bewoners en toeristen om een wandelingetje te maken, iets te drinken of te eten.    

Heuvelkant

Aan de overkant van de A-7 kustweg ligt het binnenland van Elviria waar u eerst een groot commercieel centrum tegenkomt met vele voorzieningen, producten en diensten, van supermarkten tot bars, banken en restaurants! Het avontuurpark Amazonia is nieuw en leuk voor jong en wie zich nog jong voelt.

Vanaf hier leidt een vlechtwerk van goed onderhouden lanen, omzoomd met prachtige villa's en appartementencomplexen, langzaam in de heuvels van Elviria. De hoofdweg die door de wijk loopt strekt zich helemaal uit tot aan de vermaarde La Mairena urbanisatie, midden in de natuur.

Beroemde golfbanen die in Elviria gevestigd zijn, zijn de Santa Maria Golf and Country Club, de Cabopino Golf Club en de Greenlife Golf Academy. De golfbanen van Santa Clara, Rio Real en Marbella liggen ook in de buurt, in de aangrenzende El Rosario wijk.

Het met één Michelin ster bekroonde restaurant El Lago ligt op een steenworp afstand van de Greenlife golfbaan.

Scholen in de omgeving zijn onder andere het English International College of E.I.C. en het Duitse College in La Mairena.

Ook vele gezondheidsdiensten bevinden zich in de buurt met het regionale Costa del Sol ziekenhuis op slechts een klein stukje rijden richting Marbella op de A7 kustbaan. Tal van kleinere gezondheidsklinieken liggen verspreid in het gebied. 

Samengevat

De goede ligging en het internationale karakter van Elviria maakt het een uitstekende keuze voor zowel een vakantie- als een permanente woning. Het ligt dicht bij winkels, bars, eetgelegenheden, voorzieningen, prachtige stranden, golf en recreatieve voorzieningen en biedt als zodanig alle ingrediënten van een droomresort met voor elk wat wils.