We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

De New Golden Mile in Estepona

De New Golden Mile, Estepona's luxe bestemming

Hoewel de New Golden Mile zijn naam ontleent aan Marbella’s Golden Mile - vermoedelijk om marketingredenen - heeft het wel degelijk een eigen, uitgesproken prestigieus karakter. In de afgelopen 20 jaar is dit gebied merkbaar geëvolueerd en uitgegroeid tot een trendy bestemming voor een internationaal publiek op zoek naar exclusiviteit, stijl en luxe.

Gelegen langs de kustlijn tussen Estepona en het Guadalmina-San Pedro, en beschermd door de Bermeja bergketen in het noorden, geniet de New Golden Mile van een aangenaam microklimaat.

Het gebied kan worden onderverdeeld in enerzijds het strandgebied direct ten zuiden van de A7 kustweg - behorend tot de gemeente Estepona - en anderzijds het heuvelachtig gebied net boven de A7, deels behorend tot de gemeente Estepona en deels tot de gemeente Benahavis.

Wat maakt deze mijl nu zo 'gouden'?

In de eerste plaats heeft een restrictievere bouwregelgeving en een zorgvuldige stedenbouwkundige planning ervoor gezorgd het gebied een minder dichte bezetting van onroerend goed kent. Dit resulteert in méér ruimte, méér rust en méér beschikbaarheid van onbelemmerd zee- en bergzicht. In dit opzicht moeten we er ook op wijzen dat er geen hoogbouw is, wat tevens gunstig is voor het milieu.

Een tweede duidelijk voordeel zijn de aantrekkelijkere prijzen voor onroerend goed hier, in vergelijking met soortgelijke eigendommen in het naburige Marbella.

Tenslotte, maar niet in het minst, is een aura van luxe, prestige en exclusiviteit. De New Golden Mile bezit een overvloed aan 5-sterren hotels en resorts, voorzieningen, golfclubs, woonwijken en -complexen. Solide namen zoals Kempinski Hotel Bahia, Healthouse Las Dunas en Villa Padierna Palace tonen de aanwezigheid aan van enkele van de beste en meest exclusieve resorts en merken in de wereld. Villa Padierna werd zelfs geselecteerd als Michelle Obama’s tijdelijke verblijfplaats in 2010.  Daarnaast behoren tropische strandclubs zoals Puro Beach en Tikitano Lounge tot de meest trendy clubs aan de hele Costa del Sol. Laguna Village, pal naast de zee, maakt indruk met zijn designerboetieks, uitstekende restaurants en strandclubs.

Wat betreft luxe strandcomplexen en vakantieoorden op de New Golden Mile moeten we vooral Torre Bermeja en Cabo Bermejo, Menara Beach en Kempinski Hotel Private Residences noemen, allemaal ontworpen door de gerenommeerde architect Melvin Villaroel. Verder zijn er de exclusieve en eigentijdse Emare appartementen en de grotere residentiele strand-domeinen zoals Los Granados del Mar, Los Granados Playa, Alcazaba Beach en Mar Azul.

Andere exclusieve woonwijken met luxe-appartementen en dito villa's zijn onder andere Los Flamingos, Atalaya en Casasola. Ook Guadalmina Baja (Marbella) verdient een speciale vermelding voor haar collectie weelderige luxe villa's.

De overleden pop-artiest Prince ontdekte de charmes van het gebied, toen hij zijn eerste vrouw Mayte García een groot koloniaal herenhuis kocht in El Paraiso, een rustige en exclusieve woonwijk in het hartje van de Nieuwe Gouden Mijl.

Een zeer populaire bestemming met een goede prijs-kwaliteitverhouding is de Costalita urbanisatie met zowel de zee als tal van voorzieningen op loopafstand.

Voor golfers, moeten we zeker de schijnwerpers richten op de 5-sterren Villa Padierna, met maar liefst 3 topklasse banen: Los Flamingo's, waar vele prestigieuze internationale toernooien plaatsvinden, en de Alferini en Tramores banen. Andere prominente golfclubs op de New Golden Mile zijn El Paraiso Golf Club, Atalaya Golf & Country Club en La Resina Golf & Country Club.

Wat betreft voorzieningen op de New Golden Mile zijn zowat alle basisdiensten makkelijk en snel te bereiken zonder te moeten rijden naar Estepona of Marbella.

Verschillende kwaliteitsziekenhuizen -zoals b.v. het Hospiten ziekenhuis - liggen zijn in de directe omgeving. Een gloednieuw openbaar ziekenhuis zal eind 2019 de deuren openen in Estepona.

Samengevat kunnen we stellen dat de New Golden Mile een perfecte mix is van het bruisende leven in Puerto Banus en Marbella enerzijds en anderzijds de meer authentieke Spaanse levensstijl die we in Estepona terugvinden.