We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

De Golden Mile in Marbella

De Golden Mile, Marbella's meest glamoureuze en bevoorrechte bestemming... 

De Golden Mile belichaamt weelde, luxe en extravagantie. Deze elegante boulevard, omzoomd met palmbomen en verbazingwekkende luxe eigendommen, strekt zich 6,5 km uit over de N-340 kustweg, beginnend bij Marbella's iconische Pirulitoren, westwaarts tot aan de Rio Verde rivier die grens vormt met Puerto Banus.

In dit gebied vindt u luxe herenhuizen en paleizen, exclusieve appartementen, prachtige villa's,  eersteklas restaurants en de wereldvermaarde 5-sterren hotels Puente Romano en Marbella Club, elk met uitzonderlijke faciliteiten waaronder luxueuze strandclubs en spa's, klasse restaurants, prachtige aangelegde tuinen en zelfs een prestigieuze tennisarena waar internationale tornooien worden gehouden.  

Enkele van de beste stranden van Marbella liggen langs de kustlijn van de Golden Mile, die ook een aantrekkelijke promenade heeft, omzoomd met eersteklas strandbars en restaurants.

Ook vermeldenswaard zijn de drie restaurants van Dani Garcia op de Golden Mile, waarvan er twee gelegen zijn in het Puente Romano Hotel. Dani Garcia's gelijknamige restaurant werd ongeveer een jaar geleden bekroond met 3 Michelin-sterren.

Verschillende andere uitstekende restaurants aan de Golden Mile zijn Nobu en Villa Tiberio, dat laatste is zelfs één van de oudste restaurants aan de Costa del Sol.  Ook de wereldberoemde nachtclub Olivia Valere moeten we hier even vermelden, gelegen net ten noorden van de boulevard, in het bergdistrict van de Golden Mile. 

Oorsprong

Sinds het eind van de jaren vijftig trekt de Golden Mile mega-rijken en allerlei beroemdheden aan.  Het begon allemaal met de Spaanse aristocraat prins Alfonso von Hohenlohe-Langenburg die hier steeds op vakantie kwam met familie en vrienden, waaronder velen afkomstig uit prominente Europese adel. Het duurde niet lang voordat de oorspronkelijke Finca waar hij zijn gasten vermaakte en ontving, te klein werd en de prins besloot dan maar een hotel te openen om zijn vele speciale gasten te herbergen. En zo werd het Marbella Club Hotel geboren (1954). Het werd de ideale plek waar adel en koninklijke familie met filmsterren en andere beroemdheden met elkaar optrokken.

Later volgden er meer 5-sterrenhotels (zoals Puente Romano), er werden golfbanen aangelegd en de regio bleef gestaag groeien, niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als hoofdverblijfplaats voor royalty en de internationale jetset. Het is geen geheim dat het Huis van Saoed (meer bepaald de inmiddels overleden koning Fahd) hier een zomerpaleis en een moskee bezitten.
 
Maar waar komt de benaming Golden Mile nu eigenlijk vandaan?
Omdat het een onofficiële geografische benaming is, is het moeilijk om de preciese oorsprong van de naam te achterhalen. Er doen verschillende verklaringen de ronde, doch de meest plausibele is eenvoudigweg de associatie van de mijl met de aanwezige ultra-dure eigendommen, de gouden zon, gouden zandstranden, van adel, superrijken en beroemdheden.

Wijken van de Golden Mile

Golden Mile Beachside District: dit district verwijst naar het gebied tussen de kust en de hogergenoemde boulevard. Het omvat zowel het Marbella Club Hotel als het Puente Romano Resort (dit laatste beschikt overigens ook over tal van privé woningen), naast vele andere topklasse hotels, restaurants, strandclubs en luxueuze residentiële complexen zoals Oasis de Banus, Besaya Beach, Coral Beach, Marbella Mar, Alhambra del Mar, Marina Mariola, Gran Marbella, Don Gonzalo, om maar een paar te noemen.

Golden Mile Mountainside District: verwijst naar het gebied tussen de A-7 snelweg en de bovengenoemde boulevard. Het omvat de grotere wijken Monte Paraiso, Lomas de Marbella Club, Nagueles (zuiden), La Carolina, El Vicario, La Virginia en El Capricho.

Golden Mile Sierra District: verwijst naar het gebied boven de A-7 snelweg. Het omvat de prestigieuze urbanisaties Marbella Hill Club, Nagueles (noorden), Sierra Blanca en Cascada de Camojan.