We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Costas & Casas Blog

Dani Garcia brengt 3 Michelin sterren naar Marbella en schrijft daarmee geschiedenis.

Dani Garcia brengt 3 Michelin sterren naar Marbella en schrijft daarmee geschiedenis.

2018-12-01 - Levensstijl, - Marbella
Heuglijk nieuws voor Dani Garcia, Marbella en gastronomische grootmacht Spanje.
 
Vorige week mocht de vermaarde meesterkok de hoogste onderscheiding van Michelin toevoegen aan zijn palmares. De in Marbella geboren Garcia werd daarmee de eerste restaurateur met drie Michelin-sterren in de provincie Malaga. Zijn gelijknamige restaurant in het Puente Romano Resort in Marbella werd verheven van twee tot drie sterren in Michelin’s  selectie van 2019.

In Spanje en Portugal samen werden 30 nieuwe sterren verdeeld, doch Garcia was de enige nieuwe toevoeging met 3 sterren. De inspecteurs van Michelin merkten op dat '' García het top-echelon heeft veroverd met zijn unieke wijze om de Andalusische keuken op een eigentijdse manier te herformuleren, op basis van producten die gerelateerd zijn aan lokale tradities ''.

Volgens Michelin raakten de inspecteurs ook in de ban van Garcia’s spel van contrasten en experimenten in de keuken, evenals de opmerkelijke enscenering van zijn gerechten.

Grupo Dani Garcia telt nog 2 restaurants in Marbella: Bibo in Puente Romano en Lobito de Mar op slechts een steenworp afstand van Bibo, aan de Golden Mile.

Korte Bio

Na zijn studies in 1996 aan de Escuela de Hostelería La Cónsula in Malaga, begon Dani Garcia zijn carrière bij Martín Berasategui, een 3-sterren bekroonde chef-kok met zijn gelijknamige restaurant in het noorden van Spanje. Dani verkreeg zijn eerste Michelin-ster op 25-jarige leeftijd met het restaurant Tragabuches in Ronda.
 

Andere Michelin-sterrenrestaurants in de omgeving

Marbella telt momenteel drie restaurants met 1 ster: Skina, Messina en El Lago.

In Casares is er Kabuki Raw met 1 ster. En in Fuengirola / Benalmadena telt restaurant Sollo, in het Reserva del Higueron Resort, eveneens 1 Michelin ster.
Terug