We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Costas & Casas Blog

Axel Witsel met Chinese team Tianjin Quanjian op voetbalstage in Marbella

Axel Witsel met Chinese team Tianjin Quanjian op voetbalstage in Marbella

Het is een open deur intrappen als we zeggen dat Marbella en de Costa del Sol ieder jaar weer populair zijn voor de winterstages bij de voetbalploegen. Verscheidene Belgische, Nederlands, Duitse en teams uit andere landen maken gebruik van de prima infrastructuur en het (bijna altijd) uitstekende voetbalklimaat. De ploegen trainen en spelen oefenmatchen (vb. Feyenoord – Club Brugge enkele jaren geleden. Zie eerder artikel en foto´s op onze blog) en tijdens hun vrije namiddagje gaan veel spelers wandelen en shoppen in de jachthaven van Puerto Banus.

Dit jaar verwelkomd de Costa del Sol van januari tot maart maar liefst 63 voetbalteams. Waaronder o.a. Inter Milan, Borussia Dortmund, Bayern München, Dynamo Kiev, Locomotiv Moscow, PSV Eindhoven, Club Brugge, Zulte Waregem en Feyenoord. Zelfs FC Barcelona met Messi organiseert regelmatig voetbalkampen in Marbella.
 
Het spreekt voor zich dat tijdens de winterstage, maar ook in de zomer, men tal van bekende spelers en trainers tegenkomt. Te veel om op te noemen, maar zelf zagen we in persoon of stonden per toeval aan de bar met o.a. Marc Degryse, Luc Nilis, Gilles De Bilde, Franky Vercauteren, Luca Toni, Oliver Kahn, Daniel Van Buyten, Ronald Koeman, Ruud Van Nistelrooy, David Beckham en Marco van Basten.
 
Na de winterstop van de Europese teams is het de beurt aan de Russische en zelfs Japanse en Chinese teams, die het voor hun verre Marbella verkiezen boven dichterbij gelegen exotische oorden.
 
Zo liepen we vandaag (19 januari 2018) de sympathieke Belgische international Axel Witsel tegen het lijf in Puerto Banus. 

Enkele voetbalweetjes over Axel Witsel (29)

Belgische-Martinikaanse roots
Middenvelder
87 caps bij de Rode Duivels
Gouden Schoen uitgereikt in 2009
Brak door bij Standard Luik, speelde bij Benfica, maakte furore in Zenit Sint-Petersburg, kon in 2017 naar Juventus maar koos voor China waar hij naar eigen zeggen een fenomenaal miljoenensalaris niet kon weigeren.
Memorabel: hij maakte de 2-0 op het EK2016 tegen Ierland na 28 consecutieve passen en brak daarmee een 36 jaar oud Europees record op een EK.
 
Wij wensen Axel Witsel een voorspoedige voortzetting van zijn carrière en dat hij nog eens mag scoren voor de Rode Duivels op het aankomend WK. 
Terug