We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.
Sluit dit bericht

Benahavis

Benahavís: of hoe een Moors bergdorp het rijkste dorp van Spanje werd

Bij de uitspraak van Benahavís ligt klemtoon ligt op de í.

Benahavis haar ligging

Benahavís heeft een oppervlakte van 145km2 en ligt tussen Marbella en Estepona aan de Costa del Sol. Het telde in 2010 4.932 ingeschreven personen.

Benahavís heeft net geen kuststrook en begint waar Marbella en Estepona aan elkaar grenzen en strekt zich vanaf daar diep het binnenland in tot aan de bergketens van het natuurpark Sierra de las Nieves.

Het dorp Benahavis

Het dorp Benahavis lig top 7 km van de zee in een bergachtig gebied op 150 m boven zeespiegel. De laatste kilometers van de weg er naar toe banen zich door een schitterende nauwe kloof.

Het is in deze kloof dat men er een natuurfenomeen kan bewonderen. Het water heeft er tussen de rotsen een grillige loop uitgesleten met o.a. een grote natuurlijke Jacuzzi.

Het is een schattig bergdorpje waar men zich in de Ardennen zou kunnen wanen, terwijl men toch maar enkele km´s van de Spaanse Costa´s is verwijderd.

Benahavis is een klein dorp met eigenlijk maar twee hoofdstraten, men vindt er wel tal van soms vermaarde typisch Spaanse restaurants en bars.

In het dorp van Benahavis bevinden zich ook enkele hotels zoals o.a. het 4-sterren luxe spa-hotel en uitstekende sportfaciliteiten. Deze is dan ook volboekt wanneer de grote Europese voetbalploegen op winterstage komen aan de Costa del Sol, net als in Marbella.

Jammer genoeg heeft de expansiedrang en winstbejag de bouwwoede van de gemeente er toe gebracht om ook het dorp verder uit te breiden met nieuwbouw.

Luxueuze woonwijken en exclusieve golfresorts

Benahavis wordt ook wel het rijkste dorp van Spanje genoemd. Dit zou best wel eens kunnen, het ligt aanpalend tegen Marbella, en er is geen duidelijke geografische grens te trekken. De chique villa urbanisaties van Marbella gaan ongemerkt over in die van Benahavís.
Om die reden is ook het onroerend goed aanbod op onze website (keurselectie) en gelegen in Benahavís ondergebracht onder het gebied: Marbella.

O.a. het meest exclusieve golf en country club van Europa "La Zagaleta" ligt op haar grondgebied, net als "El Madroñal", "La Quinta", Los Flamingos en "Los Arqueros",maar er zijn er nog veel meer.

Benahavís telt ook talrijke golfbanen. O.a. La Quinta golf, Los Arqueros Golf, Atalaya golf, Los Flamingos golf, La Zagaleta golf, Montemayor golf en Marbella Club Golf Resort.